YÖRÜKLER BÜYÜK GÖÇE HAZIRLANIYOR

Kültür 25.02.2019 - 12:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YÖRÜKLER BÜYÜK GÖÇE HAZIRLANIYOR

Yörük Kültür Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından düzenlenen toplantıda geleneksel hale gelen ve nisan ayında düzenlenecek olan, Temsili Yörük Göçü ve Yaren Programı hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.
Yapılan toplantıda Temsili Yörük Göçü ’nün 14 Nisan olarak belirten YÖRKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Alaettin Kalkan “Geçen yıl ilkini yaptığımız temsili Yörük Göçünün Ve Yaren Programını kültürümüzün unutulmaması ve sürdürülmesi amacıyla bu yılda 2.sini düzenleme YÖRKAYDER olarak kararı aldık. Tabi ki bu faaliyetlerimiz için her zaman derneğimize destek olan kültürümüzün duayeni ve İlbeyimiz Mehmet Cadıl Bey , Valimiz Hasan Şıldak Bey’in bizleri desteklemeleri ve tavsiyeleri birleştirici güç oldu kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi Bu yıl ki 14 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan büyük Yörük göçünün develerin de içinde bulunduğu şölen havasında gerçekleşeceğini bildiren Başkan Kalkan, “Büyük Yörük göçümüz saat 12’de Çatalpınar mevkiinde develerin de bulunduğu hayvan sürüleri, atlı gruplar ve çobanlar eşliğinde uzay çatıya kadar yürüyüşle devam edecektir. Temsili göçümüze katılan vatandaşlarımıza uzay çatı altında çoban kavurma ve yayık ayranı ikramı edilecektir.  Vatandaşlarımıza Yörük kültürünü tanıtmak için Yörüklerin yaşamını yansıtan materyallerin sergilendiği açık hava müzesi ziyarete açılacaktır. Düzenleyeceğimiz büyük Yörük göç programı uzay çatı altında düzenlenen seyirlik oyunlarla ve yöresel sanatçılarla yaren gecesiyle son bulacaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.
Yörük Kültür Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından düzenlenen toplantıda geleneksel hale gelen ve nisan ayında düzenlenecek olan, Temsili Yörük Göçü ve Yaren Programı hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Yapılan toplantıda Temsili Yörük Göçü ’nün 14 Nisan olarak belirten YÖRKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Alaettin Kalkan “Geçen yıl ilkini yaptığımız temsili Yörük Göçünün Ve Yaren Programını kültürümüzün unutulmaması ve sürdürülmesi amacıyla bu yılda 2.sini düzenleme YÖRKAYDER olarak kararı aldık. Tabi ki bu faaliyetlerimiz için her zaman derneğimize destek olan kültürümüzün duayeni ve İlbeyimiz Mehmet Cadıl Bey , Valimiz Hasan Şıldak Bey’in bizleri desteklemeleri ve tavsiyeleri birleştirici güç oldu kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi

Bu yıl ki 14 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan büyük Yörük göçünün develerin de içinde bulunduğu şölen havasında gerçekleşeceğini bildiren Başkan Kalkan, “Büyük Yörük göçümüz saat 12’de Çatalpınar mevkiinde develerin de bulunduğu hayvan sürüleri, atlı gruplar ve çobanlar eşliğinde uzay çatıya kadar yürüyüşle devam edecektir. Temsili göçümüze katılan vatandaşlarımıza uzay çatı altında çoban kavurma ve yayık ayranı ikramı edilecektir.  Vatandaşlarımıza Yörük kültürünü tanıtmak için Yörüklerin yaşamını yansıtan materyallerin sergilendiği açık hava müzesi ziyarete açılacaktır. Düzenleyeceğimiz büyük Yörük göç programı uzay çatı altında düzenlenen seyirlik oyunlarla ve yöresel sanatçılarla yaren gecesiyle son bulacaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.