Kaçak at kesimi baskını

Sağlık 02.01.2017 - 14:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kaçak at kesimi baskını

Kaçak at kesimi baskını
Antalya'da kaçak at kesimine jandarma baskını Ölüme terk edilen 5 at ile can çekişen bir at ve kesimi gerçekleşmiş at bulundu Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi, atları köpeklere yedirmek için kestiklerini iddia etti Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Kalemler Mahallesi'ndeki at çiftliğinde kesilmiş atlara ait parçalar, ölü ve ölüme terk edilmiş atlar ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan F.D. ve S.E. adlı şahıslar, kestikleri atların etini satmadıklarını, çiftlikte bulunan köpeklere yedirdiklerini iddia ettiler. Etrafı tel çitle çevrili, içerisinde hangar şeklinde bir depo bulunan ormanın kenarındaki at çiftliğinde kaderine terk edilmiş 5 atın yanı sıra 1 tane ölüme terk edilmiş yerde can çekişen, 1 tane de öldürülmüş at ve kesilmiş atların iç organları bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.D. ve S.E., atları satmadıklarını, kestikleri atların etlerini çiftlikteki köpeklere verdiklerini iddia ettiler. Diğer taraftan, yapılan ihbarın ardından konuyla ilgili bilgi verilen zabıta ekipleri jandarma ile birlikte olay yerine giderek tutanak hazırlarken, F.D. ve S.E., jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.   *** Kesilen onlarca atın etleri kayıp - Manavgat'ta kaçak at kesiminde araştırma derinleşiyor - Sözde at çiftliği mühürlendi Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın baskınında at kesimi yapıldığı ortaya çıkarılan çiftlikte Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulunuldu. Çukurlarda çuvallar içerisinde onlarca atın iç organı bulunmasına rağmen kesilen atların etleri henüz bulunamadı. Manavgat ilçesi Kalemler Mahallesindeki jandarmanın baskınında bulunan atlara ait iç organları tedirginliğe neden oldu. Akşam saatlerinde jandarma eşliğinde olay yerine gelen Tarım İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş ve görevliler, olay yerinde incelemelerde bulundu. Çuvallar dolusu atlara ait iç organı ve diğer manzara karşısında şaşkına dönen ekipler, ölen bir atı Manavgat Belediyesi iş makinesi aracılığıyla kamyona aldıktan sonra havanın kararması nedeniyle olay yerinden ayrıldı. Sabah yeniden olay yerine giden ekipler, hayvanların iç organlarının atıldığı dev çukurları kapatılırken her gün çok sayıda atın kesildiği iddia edilen sözde at çiftliğini mühürledi.   "Atlarım çalındı" Eşiyle birlikte olay yerine gelen Hüseyin Çelik isimli şahıs, Sorgun’da turistleri ata bindirdiğini, son 15 gün içerisinde 4 atının çalındığını, atlarının kesilmiş olabileceğini söyledi. Çelik, at kesilen yerin sahiplerinden davacı olacağını sözlerine ekledi. Olay yerinde ve açılan çukurlarda çuvallar içerisinde onlarca atın iç organı bulunmasına rağmen kesilen atların etlerinin akıbeti henüz tespit edilemedi.
Kaçak at kesimi baskını

Antalya'da kaçak at kesimine jandarma baskını

Ölüme terk edilen 5 at ile can çekişen bir at ve kesimi gerçekleşmiş at bulundu

Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi, atları köpeklere yedirmek için kestiklerini iddia etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Kalemler Mahallesi'ndeki at çiftliğinde kesilmiş atlara ait parçalar, ölü ve ölüme terk edilmiş atlar ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan F.D. ve S.E. adlı şahıslar, kestikleri atların etini satmadıklarını, çiftlikte bulunan köpeklere yedirdiklerini iddia ettiler.

Etrafı tel çitle çevrili, içerisinde hangar şeklinde bir depo bulunan ormanın kenarındaki at çiftliğinde kaderine terk edilmiş 5 atın yanı sıra 1 tane ölüme terk edilmiş yerde can çekişen, 1 tane de öldürülmüş at ve kesilmiş atların iç organları bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.D. ve S.E., atları satmadıklarını, kestikleri atların etlerini çiftlikteki köpeklere verdiklerini iddia ettiler.

Diğer taraftan, yapılan ihbarın ardından konuyla ilgili bilgi verilen zabıta ekipleri jandarma ile birlikte olay yerine giderek tutanak hazırlarken, F.D. ve S.E., jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

***

Kesilen onlarca atın etleri kayıp

- Manavgat'ta kaçak at kesiminde araştırma derinleşiyor

- Sözde at çiftliği mühürlendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın baskınında at kesimi yapıldığı ortaya çıkarılan çiftlikte Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulunuldu. Çukurlarda çuvallar içerisinde onlarca atın iç organı bulunmasına rağmen kesilen atların etleri henüz bulunamadı.

Manavgat ilçesi Kalemler Mahallesindeki jandarmanın baskınında bulunan atlara ait iç organları tedirginliğe neden oldu. Akşam saatlerinde jandarma eşliğinde olay yerine gelen Tarım İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş ve görevliler, olay yerinde incelemelerde bulundu. Çuvallar dolusu atlara ait iç organı ve diğer manzara karşısında şaşkına dönen ekipler, ölen bir atı Manavgat Belediyesi iş makinesi aracılığıyla kamyona aldıktan sonra havanın kararması nedeniyle olay yerinden ayrıldı.

Sabah yeniden olay yerine giden ekipler, hayvanların iç organlarının atıldığı dev çukurları kapatılırken her gün çok sayıda atın kesildiği iddia edilen sözde at çiftliğini mühürledi.

 

"Atlarım çalındı"

Eşiyle birlikte olay yerine gelen Hüseyin Çelik isimli şahıs, Sorgun’da turistleri ata bindirdiğini, son 15 gün içerisinde 4 atının çalındığını, atlarının kesilmiş olabileceğini söyledi. Çelik, at kesilen yerin sahiplerinden davacı olacağını sözlerine ekledi.

Olay yerinde ve açılan çukurlarda çuvallar içerisinde onlarca atın iç organı bulunmasına rağmen kesilen atların etlerinin akıbeti henüz tespit edilemedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.