KAÇAK AĞLAR YAKILARAK İMHA EDİLDİ

Gündem 23.03.2016 - 11:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KAÇAK AĞLAR YAKILARAK İMHA EDİLDİ

ISPARTA'DA KAÇAK AĞLAR YAKILARAK İMHA EDİLDİ
Isparta- Şarkikaraağaç ilçesinde kaçak yollar ile kullanılan misina ağlar imha edildi. Şarkikaraağaç GTH (Gıda Tarım ve Hayvancılık)  ilçe Müdürlüğü tarım tarafından geçen yıllarda Beyşehir gölünde av yasağını ihlal eden kişiler hakkında yasal işlem yapılırken, tarihinde ele geçirilen Ağlar Şarkikaraağaç Belediyesine ait çöplükte yakılarak imha edildi. Yakalanan ağların çoğunun kanunen kullanılması yasak olan ve doğaya zarar veren şeffaf misina ağlardan olduğu toprak ve su altında ortalama 50 yıl çürümeden bekleyebilen ve suda yaşayan canlıların yaşam alanını tehdit eden cinsten olduğu dikkat çekti. GTH Yetkilileri bu şekilde olan ağların av yasağı sezonu dışında bile kullanılmasının yasak olduğu tespit edildikleri her an el konulacağını ve av yasağı zamanı dışında bile denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.
ISPARTA'DA KAÇAK AĞLAR YAKILARAK İMHA EDİLDİ

Isparta- Şarkikaraağaç ilçesinde kaçak yollar ile kullanılan misina ağlar imha edildi. Şarkikaraağaç GTH (Gıda Tarım ve Hayvancılık)  ilçe Müdürlüğü tarım tarafından geçen yıllarda Beyşehir gölünde av yasağını ihlal eden kişiler hakkında yasal işlem yapılırken, tarihinde ele geçirilen Ağlar Şarkikaraağaç Belediyesine ait çöplükte yakılarak imha edildi.

Yakalanan ağların çoğunun kanunen kullanılması yasak olan ve doğaya zarar veren şeffaf misina ağlardan olduğu toprak ve su altında ortalama 50 yıl çürümeden bekleyebilen ve suda yaşayan canlıların yaşam alanını tehdit eden cinsten olduğu dikkat çekti.

GTH Yetkilileri bu şekilde olan ağların av yasağı sezonu dışında bile kullanılmasının yasak olduğu tespit edildikleri her an el konulacağını ve av yasağı zamanı dışında bile denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.