Büyükelçi, yatırımcıları Uganda'ya davet etti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2019 - 12:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Büyükelçi, yatırımcıları Uganda'ya davet etti

Uganda heyeti, Antalya'da işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.
Uganda Büyükelçisi Stephen Mubiru, beraberindeki bürokratlar ile birlikte Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın konuğu oldu. Antalya OSB firmalarını da ziyaret eden heyet, iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.   İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için düzenlenen toplantıda, ülkenin ihtiyacı olan yatırımlar ve Uganda Cumhuriyeti’nin yatırımcılara sağladığı imkanlar hakkında istişarelerde bulunuldu. Heyet toplantının ardından Bölge firmalarını ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi. "Hedefimiz ihracatı arttırmak"   Toplantı kapsamında Antalya Organize Sanayi Bölgesinin özellikleri, sürdürülen çalışmalar ve Bölge firmaları hakkında Büyükelçi Stephen Mubiru’ye bilgiler aktaran Başkan Bahar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Uganda halkının içten ve samimi tutumu ile geçmiş temasları esnasında da karşılaştığını belirten Bahar, “ Ülkeye olan ihracatımızı artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyordu. Sayın Büyükelçinin ülkesi hakkında verdiği bilgilerden sonra yatırım yapmanın da gelecek vaat ettiği görülmüş oldu. Ortaklaşa yapılacak çalışmalar ile iki ülke arasındaki ticaretin hızlı ve kalıcı bir şekilde artırılması mümkündür” dedi. Uganda'ya davet etti   Antalya’da olmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduklarını aktaran Büyükelçi Stephen Mubiru ise, ülkesinin yatırımcılara sağladığı imkanları aktarıp Antalyalı sanayicileri yerinde incelemelerde bulunmaları için Uganda’ya davet etti. Uganda’nın son yıllarda başta Çin olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden önemli yatırımlar aldığını anlatan Mubiru, “Uganda, Afrika’nın önemli merkezlerinden biri haline geldi. Buraya yapılacak yatırım ile sadece Uganda’ya değil, tüm Afrika ülkelerine ürün ihraç etmeniz kolaylaşacaktır. Çünkü Uganda, konumu gereği önemli bir lojistik merkez rolünü kolaylıkla üstlenebilir. Uganda’nın avantajlarını ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri ve incelemeleri için Antalyalı dostlarımızı ülkemizde misafir etmekten onur duyarız.” şeklinde konuştu.
Uganda heyeti, Antalya'da işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.

Uganda Büyükelçisi Stephen Mubiru, beraberindeki bürokratlar ile birlikte Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın konuğu oldu. Antalya OSB firmalarını da ziyaret eden heyet, iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.
 

İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için düzenlenen toplantıda, ülkenin ihtiyacı olan yatırımlar ve Uganda Cumhuriyeti’nin yatırımcılara sağladığı imkanlar hakkında istişarelerde bulunuldu. Heyet toplantının ardından Bölge firmalarını ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi.

"Hedefimiz ihracatı arttırmak"
 

Toplantı kapsamında Antalya Organize Sanayi Bölgesinin özellikleri, sürdürülen çalışmalar ve Bölge firmaları hakkında Büyükelçi Stephen Mubiru’ye bilgiler aktaran Başkan Bahar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Uganda halkının içten ve samimi tutumu ile geçmiş temasları esnasında da karşılaştığını belirten Bahar, “ Ülkeye olan ihracatımızı artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyordu. Sayın Büyükelçinin ülkesi hakkında verdiği bilgilerden sonra yatırım yapmanın da gelecek vaat ettiği görülmüş oldu. Ortaklaşa yapılacak çalışmalar ile iki ülke arasındaki ticaretin hızlı ve kalıcı bir şekilde artırılması mümkündür” dedi.

Uganda'ya davet etti
 

Antalya’da olmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduklarını aktaran Büyükelçi Stephen Mubiru ise, ülkesinin yatırımcılara sağladığı imkanları aktarıp Antalyalı sanayicileri yerinde incelemelerde bulunmaları için Uganda’ya davet etti. Uganda’nın son yıllarda başta Çin olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden önemli yatırımlar aldığını anlatan Mubiru, “Uganda, Afrika’nın önemli merkezlerinden biri haline geldi. Buraya yapılacak yatırım ile sadece Uganda’ya değil, tüm Afrika ülkelerine ürün ihraç etmeniz kolaylaşacaktır. Çünkü Uganda, konumu gereği önemli bir lojistik merkez rolünü kolaylıkla üstlenebilir. Uganda’nın avantajlarını ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri ve incelemeleri için Antalyalı dostlarımızı ülkemizde misafir etmekten onur duyarız.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.