ZİYARETÇİLERİNE TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Turizm 22.05.2022 - 13:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

ZİYARETÇİLERİNE TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

BURDUR ARKEOLOJİ MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNE TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARIYOR
Roma İmparatorları Marcus Aurelius ile Hadrianus’un Sagalassos Antik Kenti’nden çıkarılan devasa heykel başları ve ayakları ile 70 bine yakın değerli eserin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor. Batı Akdeniz’in önemli antik kentleri Sagalassos, Kibyra, Kremna ile Hacılar, Kuruçay ve Höyücek höyüklerinden çıkarılan göz alıcı eserlerin sergilendiği müzede, ziyaretçiler etkileyici heykellerin arasında dolaşmanın ve eşsiz seramik kaplarını incelemenin keyfini yaşıyor. Müzede sergilenen en nadide eserlerden imparatorlar Marcus Aurelius ile Hadrianus’un heykellerinin başları ve ayakları müzeye gelenleri hayrete düşüyor. Milattan önce 8 binden başlayıp günümüze kadar bir tarihsel döngü içinde eserlerin sergilendiği müze, 17 Mayıs 2008’de Avrupa Müze Forumu tarafından “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü aldı. 2022’de ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca “Erişilebilirlik” ödülüne layık görülen müze, sanatseverle arkeoloji meraklılarına görsel zevk yaşatıyor.  
BURDUR ARKEOLOJİ MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNE TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Roma İmparatorları Marcus Aurelius ile Hadrianus’un Sagalassos Antik Kenti’nden çıkarılan devasa heykel başları ve ayakları ile 70 bine yakın değerli eserin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor.


Batı Akdeniz’in önemli antik kentleri Sagalassos, Kibyra, Kremna ile Hacılar, Kuruçay ve Höyücek höyüklerinden çıkarılan göz alıcı eserlerin sergilendiği müzede, ziyaretçiler etkileyici heykellerin arasında dolaşmanın ve eşsiz seramik kaplarını incelemenin keyfini yaşıyor.

Müzede sergilenen en nadide eserlerden imparatorlar Marcus Aurelius ile Hadrianus’un heykellerinin başları ve ayakları müzeye gelenleri hayrete düşüyor.


Milattan önce 8 binden başlayıp günümüze kadar bir tarihsel döngü içinde eserlerin sergilendiği müze, 17 Mayıs 2008’de Avrupa Müze Forumu tarafından “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü aldı. 2022’de ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca “Erişilebilirlik” ödülüne layık görülen müze, sanatseverle arkeoloji meraklılarına görsel zevk yaşatıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.