VALİ ARSLANTAŞ ‘BURDUR EKONOMİSİNİN YÜZ AKI ÇOK KIYMETLİ BİR MÜESSESEMİZ’

Gündem 24.09.2021 - 09:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

VALİ ARSLANTAŞ ‘BURDUR EKONOMİSİNİN YÜZ AKI ÇOK KIYMETLİ BİR MÜESSESEMİZ’

VALİ ARSLANTAŞ; “BURDUR ŞEKER FABRİKASI BURDUR EKONOMİSİNİN YÜZ AKI ÇOK KIYMETLİ BİR MÜESSESEMİZ’’
Burdur Valisi Ali Arslantaş, 23 Eylül itibariyle 2021-2022 Üretim Dönemine başlayan Burdur Şeker Fabrikası’nın kampanya açılış törenine katıldı.   Katıldığı törende Şeker Fabrikasına ilk pancarı teslim eden Çiftçiye hediyesini takdim eden Vali Arslantaş, yeni kampanya döneminin İlimiz, Ülkemiz, pancar üreticileri ve tüm çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diledi.   Bölge ekonomisine ve çiftçilerimize önemli katkılar sağlayan, günlük 5.200 ton pancar işleme kapasitesine sahip Burdur Şeker Fabrikası'nda, 98 gün sürecek yeni kampanya döneminde çiftçilerimizin alın teri ve büyük emekleriyle üretecekleri 510 bin ton şeker pancarının işlenmesi hedefleniyor.   Şeker Fabrikası Pancar Alım Sahasında gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın devamında Vali Ali Arslantaş, Milletvekili Bayram Özçelik, Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü Tarımsal Proje ve Tesisler Dairesi Başkanı Dr. Erkan İçöz, Şeker-İş Genel Merkezi Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Murat Taşlıyurt ve Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan tarafından konuşma yapıldı.    Yapılan konuşmalar sonrası fabrikaya ilk pancar getiren çiftçilere Vali Arslantaş ve protokol üyeleri tarafından hediye takdim edildi. İl Müftüsü Enver Türkmen’in yaptığı dua sonrası kurdele kesilerek pancar alımı başlatıldı.    Vali Arslantaş törende yaptığı konuşmada; “Zahmetin rahmete döndüğü, emeğin nimete döndüğü, Şubat ayının sonunda başlayıp nisan ayında tamamlanan ekimin ürününün hasadının yapıldığı kampanya dönemimiz hayırlı uğurlu olsun.    Burdur Şeker Fabrikamız Burdur ile birlikte çevresindeki 5 ildeki üreticilerin de ümitlerinin, hayallerin olduğu, üretimlerinin ürüne dönüştürüldüğü Burdur ekonomisinin yüz akı olan çok kıymetli bir müessesemiz. Bugün 100 bin dönüm alanda yapılan üretimin ilk teslimi birlikte gerçekleştireceğiz.   1955 yılından buyana verilen bu üretim mücadelesini ülkemize sağladıkları için fabrikayı kurandan, o günden bu güne, toprağı işleyip üretimi sağlayan bütün vatandaşlarımıza, ebediyete intihal edenlere rahmet diliyorum. Hali hazırda üretimi devam ettirmekte olanlara teşekkür ediyorum. Kazasız belasız, 14 kantarımızda teslim alacağımız malların sağlıklı bir şekilde buraya kadar ulaştırılmasını temenni ediyorum. Turan beye ekibine, işçilerimize, memurlarımıza, önümüzdeki 100 günlük süreçte devam edecek kampanya döneminde başarılar diliyorum” dedi.    Kampanya çalışı törenine başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Tarımsal Proje ve Tesisler Dairesi Başkanı Dr. Erkan İçöz, Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Nevrettin Çağlar, siyasi parti İl başkanları, sendika yetkilileri, oda başkanları, fabrika yöneticileri, fabrika işçileri ve pancar üreticileri katıldı.        
VALİ ARSLANTAŞ; “BURDUR ŞEKER FABRİKASI BURDUR EKONOMİSİNİN YÜZ AKI ÇOK KIYMETLİ BİR MÜESSESEMİZ’’

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 23 Eylül itibariyle 2021-2022 Üretim Dönemine başlayan Burdur Şeker Fabrikası’nın kampanya açılış törenine katıldı.

 

Katıldığı törende Şeker Fabrikasına ilk pancarı teslim eden Çiftçiye hediyesini takdim eden Vali Arslantaş, yeni kampanya döneminin İlimiz, Ülkemiz, pancar üreticileri ve tüm çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diledi.

 

Bölge ekonomisine ve çiftçilerimize önemli katkılar sağlayan, günlük 5.200 ton pancar işleme kapasitesine sahip Burdur Şeker Fabrikası'nda, 98 gün sürecek yeni kampanya döneminde çiftçilerimizin alın teri ve büyük emekleriyle üretecekleri 510 bin ton şeker pancarının işlenmesi hedefleniyor.

 

Şeker Fabrikası Pancar Alım Sahasında gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın devamında Vali Ali Arslantaş, Milletvekili Bayram Özçelik, Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü Tarımsal Proje ve Tesisler Dairesi Başkanı Dr. Erkan İçöz, Şeker-İş Genel Merkezi Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Murat Taşlıyurt ve Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan tarafından konuşma yapıldı. 

 

Yapılan konuşmalar sonrası fabrikaya ilk pancar getiren çiftçilere Vali Arslantaş ve protokol üyeleri tarafından hediye takdim edildi. İl Müftüsü Enver Türkmen’in yaptığı dua sonrası kurdele kesilerek pancar alımı başlatıldı. 

 

Vali Arslantaş törende yaptığı konuşmada; “Zahmetin rahmete döndüğü, emeğin nimete döndüğü, Şubat ayının sonunda başlayıp nisan ayında tamamlanan ekimin ürününün hasadının yapıldığı kampanya dönemimiz hayırlı uğurlu olsun. 

 

Burdur Şeker Fabrikamız Burdur ile birlikte çevresindeki 5 ildeki üreticilerin de ümitlerinin, hayallerin olduğu, üretimlerinin ürüne dönüştürüldüğü Burdur ekonomisinin yüz akı olan çok kıymetli bir müessesemiz. Bugün 100 bin dönüm alanda yapılan üretimin ilk teslimi birlikte gerçekleştireceğiz.

 

1955 yılından buyana verilen bu üretim mücadelesini ülkemize sağladıkları için fabrikayı kurandan, o günden bu güne, toprağı işleyip üretimi sağlayan bütün vatandaşlarımıza, ebediyete intihal edenlere rahmet diliyorum. Hali hazırda üretimi devam ettirmekte olanlara teşekkür ediyorum. Kazasız belasız, 14 kantarımızda teslim alacağımız malların sağlıklı bir şekilde buraya kadar ulaştırılmasını temenni ediyorum. Turan beye ekibine, işçilerimize, memurlarımıza, önümüzdeki 100 günlük süreçte devam edecek kampanya döneminde başarılar diliyorum” dedi. 

 

Kampanya çalışı törenine başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Tarımsal Proje ve Tesisler Dairesi Başkanı Dr. Erkan İçöz, Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Nevrettin Çağlar, siyasi parti İl başkanları, sendika yetkilileri, oda başkanları, fabrika yöneticileri, fabrika işçileri ve pancar üreticileri katıldı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.