UAÜ ÖĞRENCİSİ ABD BİLİM DERGİSİNDE

Bilim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.01.2014 - 11:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

UAÜ ÖĞRENCİSİ ABD BİLİM DERGİSİNDE

UAÜ ÖĞRENCİSİ ABD BİLİM DERGİSİNDE
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği birinci sınıf lisans öğrencisi İlyes Baali’nin “Sürekli-Dalga Diyot-Pompalı Alexandrite Lazerlerinin Geliştirilmesi” üzerine yaptığı bilimsel çalışmalar, fotonik alanının en iyi dergilerinden olan Journal of Optical Society of America B (JOSA-B) dergisinin 2013 yılı Aralık sayısında yayınlandı. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği fonlarının destekleriyle gerçekleştirilen çalışma, UAÜ Lazer Teknoloji Laboratuvarı’nda Yrd. Doç. Dr. Ümit Demirbaş yürütücülüğünde hayata geçirildi. Projeye Koç Üniversitesi, Ferdinand Braun Enstitüsü ve Konstanz Üniversitesi’nden araştırmacılar da katkıda bulundu.İlyes Baali, makalesinin yayımlandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, “Mart ayından bu yana hocam Ümit Demirbaş’ın yönlendirmesi ile kendisinin verdiği proje üzerinde laboratuvarda sürekli çalıştım. Üzerine bir şeyler koymaya gayret ettim. Daha hazırlık sınıfı öğrencisi iken kendisiyle çalışma fırsatı tanıdığı için Ümit hocama çok şey borçluyum. Laboratuvarda bana sabırla lazer ilmini öğreten Ersen Bayatlı hocama da müteşekkirim. En büyük hedefim, yakın gelecekte bölümümde başarılı olmak ve iyi derece yapmak. Bunun yanı sıra daha fazla projeler üzerinde çalışmak ve bilimsel makaleler yayımlamak. Uzun vadede ise memleketim Cezayir’de bilimin daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlamak, en büyük hedefim” dediUluslararası Antalya Üniversitesi Lazer Teknoloji Laboratuvarı’nın 2012 yılında kurulduğu ve bugüne kadar 1.2 milyon TL’lik araştırma fonuyla desteklendiği bildirilirken, laboratuvarda düşük maliyetli lazer sistemlerinin geliştirilmesi ve bunların biyomedikal görüntüleme ve optik frekans metrolojisinde uygulamaları üzerine çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.Yrd. Doç. Dr. Demirbaş, Lazer Teknoloji Laboratuvarı’nın kapılarının yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra, lisans seviyesindeki öğrenciler de açık olduğunu belirterek, “Buradaki amacımız genç kuşağa bilimi sevdirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde aktif rol oynamaktır” dedi. Yrd.Doç.Dr. Demirbaş, “Öğrencilerimizin bilimle erken yaşlarda tanışması ve uluslararası arenada isimlerini erken yaşlarda duyurmaya başlaması, onlara ileriki yıllarda büyük avantaj sağlayacak. Dünyanın en prestijli üniversitelerinde doktora yapmalarına vesile olacaktır. Öğrencimizi daha eğitiminin birinci yılında elde ettiği bu onurdan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
UAÜ ÖĞRENCİSİ ABD BİLİM DERGİSİNDE

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği birinci sınıf lisans öğrencisi İlyes Baali’nin “Sürekli-Dalga Diyot-Pompalı Alexandrite Lazerlerinin Geliştirilmesi” üzerine yaptığı bilimsel çalışmalar, fotonik alanının en iyi dergilerinden olan Journal of Optical Society of America B (JOSA-B) dergisinin 2013 yılı Aralık sayısında yayınlandı. 
TÜBİTAK ve Avrupa Birliği fonlarının destekleriyle gerçekleştirilen çalışma, UAÜ Lazer Teknoloji Laboratuvarı’nda Yrd. Doç. Dr. Ümit Demirbaş yürütücülüğünde hayata geçirildi. Projeye Koç Üniversitesi, Ferdinand Braun Enstitüsü ve Konstanz Üniversitesi’nden araştırmacılar da katkıda bulundu.
İlyes Baali, makalesinin yayımlandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, “Mart ayından bu yana hocam Ümit Demirbaş’ın yönlendirmesi ile kendisinin verdiği proje üzerinde laboratuvarda sürekli çalıştım. Üzerine bir şeyler koymaya gayret ettim. Daha hazırlık sınıfı öğrencisi iken kendisiyle çalışma fırsatı tanıdığı için Ümit hocama çok şey borçluyum. Laboratuvarda bana sabırla lazer ilmini öğreten Ersen Bayatlı hocama da müteşekkirim. En büyük hedefim, yakın gelecekte bölümümde başarılı olmak ve iyi derece yapmak. Bunun yanı sıra daha fazla projeler üzerinde çalışmak ve bilimsel makaleler yayımlamak. Uzun vadede ise memleketim Cezayir’de bilimin daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlamak, en büyük hedefim” dedi
Uluslararası Antalya Üniversitesi Lazer Teknoloji Laboratuvarı’nın 2012 yılında kurulduğu ve bugüne kadar 1.2 milyon TL’lik araştırma fonuyla desteklendiği bildirilirken, laboratuvarda düşük maliyetli lazer sistemlerinin geliştirilmesi ve bunların biyomedikal görüntüleme ve optik frekans metrolojisinde uygulamaları üzerine çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.
Yrd. Doç. Dr. Demirbaş, Lazer Teknoloji Laboratuvarı’nın kapılarının yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra, lisans seviyesindeki öğrenciler de açık olduğunu belirterek, “Buradaki amacımız genç kuşağa bilimi sevdirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde aktif rol oynamaktır” dedi. Yrd.Doç.Dr. Demirbaş, “Öğrencilerimizin bilimle erken yaşlarda tanışması ve uluslararası arenada isimlerini erken yaşlarda duyurmaya başlaması, onlara ileriki yıllarda büyük avantaj sağlayacak. Dünyanın en prestijli üniversitelerinde doktora yapmalarına vesile olacaktır. Öğrencimizi daha eğitiminin birinci yılında elde ettiği bu onurdan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.