TBMM İDARE AMİRİ DR. MEHMET GÖKER ‘SAĞLIK BAKANLIĞI BU UYGULAMAYA SON VERMELİ’

Gündem 12.11.2020 - 14:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TBMM İDARE AMİRİ DR. MEHMET GÖKER ‘SAĞLIK BAKANLIĞI BU UYGULAMAYA SON VERMELİ’

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker basın açıklamasında bulundu...
CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker basın açıklamasında bulundu. Göker açıklamasında, ''Bu dönemde tükenmişlik, stres ve aşırı yoğun mesai saatleri ile mücadele eden sağlık personelleri arasında “torpilli sağlık personeli” olmamalıdır. Sağlık Bakanlığı bu uygulamaya son vermeli ve tüm personelin asli görevlerinde, eşit ve adil bir şekilde çalışmalarını sağlamalıdır.'' dedi.   İŞTE  O AÇIKLAMA Artan Covid-19 vakaları nedeniyle sağlık çalışanlarımızın yükü her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Yükleri artmasına rağmen fedakârca hizmet yapan sağlık personeli, karşılanmayan talepleri ve eşit olmayan uygulamalar nedeniyle de zaman zaman şikayetlerini dile getirmektedirler.   Bu şikayetlerden biri de asli kadrolarında görev yapmayan, ayrıcalıklı davranılan sağlık personelleridir. Pandemi döneminde daha sık gündeme gelen sağlık personeli eksikliğini giderme yönünde ciddi adımlar atılmazken, asli görevleri dışında çalıştırılan çok sayıda sağlık personeli olduğuna ilişkin de sürekli olarak şikayetler gelmektedir.   Sağlık personeli sayısının hastanelerin yatak sayılarına orantılı olarak belirlenmesi nedeniyle, asli görevleri dışında çalıştırılan sağlık personellerinin yükü fiilen görev yapan hastane personeli tarafından giderilmekte ve bu durum personelin çalışma saatlerini artırmaktadır. Pandemi döneminde bile çalışanlar arasında uygulanan bu yöntem, huzursuzluğu artırdığı gibi çalışma motivasyonunu da etkilemektedir.   Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, izinleri iptal edilen, emekli olmaları, istifa etmeleri yasaklanan sağlık personeli, yeni atamalarla ve görevi dışında çalıştırılanların asli görevlerine döndürülmeleri ile güçlendirilmelidir.  Bu dönemde tükenmişlik, stres ve aşırı yoğun mesai saatleri ile mücadele eden sağlık personelleri arasında “torpilli sağlık personeli” olmamalıdır. Sağlık Bakanlığı, yayınlayacağı bir genelge ile çalışma barışını bozan, haksız ödemelere neden olan ve motivasyonunu etkileyen bu uygulamaya son vermeli ve tüm personelin asli görevlerinde, eşit ve adil bir şekilde çalışmalarını sağlamalıdır.
CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker basın açıklamasında bulundu...

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker basın açıklamasında bulundu.

Göker açıklamasında, ''Bu dönemde tükenmişlik, stres ve aşırı yoğun mesai saatleri ile mücadele eden sağlık personelleri arasında “torpilli sağlık personeli” olmamalıdır. Sağlık Bakanlığı bu uygulamaya son vermeli ve tüm personelin asli görevlerinde, eşit ve adil bir şekilde çalışmalarını sağlamalıdır.'' dedi.

 

İŞTE  O AÇIKLAMA

Artan Covid-19 vakaları nedeniyle sağlık çalışanlarımızın yükü her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Yükleri artmasına rağmen fedakârca hizmet yapan sağlık personeli, karşılanmayan talepleri ve eşit olmayan uygulamalar nedeniyle de zaman zaman şikayetlerini dile getirmektedirler.

 

Bu şikayetlerden biri de asli kadrolarında görev yapmayan, ayrıcalıklı davranılan sağlık personelleridir. Pandemi döneminde daha sık gündeme gelen sağlık personeli eksikliğini giderme yönünde ciddi adımlar atılmazken, asli görevleri dışında çalıştırılan çok sayıda sağlık personeli olduğuna ilişkin de sürekli olarak şikayetler gelmektedir.

 

Sağlık personeli sayısının hastanelerin yatak sayılarına orantılı olarak belirlenmesi nedeniyle, asli görevleri dışında çalıştırılan sağlık personellerinin yükü fiilen görev yapan hastane personeli tarafından giderilmekte ve bu durum personelin çalışma saatlerini artırmaktadır. Pandemi döneminde bile çalışanlar arasında uygulanan bu yöntem, huzursuzluğu artırdığı gibi çalışma motivasyonunu da etkilemektedir.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, izinleri iptal edilen, emekli olmaları, istifa etmeleri yasaklanan sağlık personeli, yeni atamalarla ve görevi dışında çalıştırılanların asli görevlerine döndürülmeleri ile güçlendirilmelidir.  Bu dönemde tükenmişlik, stres ve aşırı yoğun mesai saatleri ile mücadele eden sağlık personelleri arasında “torpilli sağlık personeli” olmamalıdır.

Sağlık Bakanlığı, yayınlayacağı bir genelge ile çalışma barışını bozan, haksız ödemelere neden olan ve motivasyonunu etkileyen bu uygulamaya son vermeli ve tüm personelin asli görevlerinde, eşit ve adil bir şekilde çalışmalarını sağlamalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.