SPUTNİK V KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Sağlık 14.06.2021 - 12:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SPUTNİK V KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

SPUTNİK V KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ
Sputnik V koronavirüs aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Esenboğa Havaalanı'na indi. Rus menşeli aşı incelenmek için halk sağlığı ilaç deposuna nakledildi.   Son yapılan araştırmalarda aşının yüzde 91 oranında etkili olduğu belirtiliyor.   BAKAN KOCA DUYURMUŞTU Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "2 aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim." demişti. Öte yandan, ulusal ilaç kurumu da Sputnik V’ye yönelik yaptığı incelemelerde, aşının üretici firmanın savunduğu özellikleri taşıdığını, virüse karşı memnun edici düzeyde bağışıklık sağladığını açıkladı.  
SPUTNİK V KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Sputnik V koronavirüs aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Esenboğa Havaalanı'na indi. Rus menşeli aşı incelenmek için halk sağlığı ilaç deposuna nakledildi.

 

Son yapılan araştırmalarda aşının yüzde 91 oranında etkili olduğu belirtiliyor.

 

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "2 aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim." demişti.

Öte yandan, ulusal ilaç kurumu da Sputnik V’ye yönelik yaptığı incelemelerde, aşının üretici firmanın savunduğu özellikleri taşıdığını, virüse karşı memnun edici düzeyde bağışıklık sağladığını açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.