SOLUCANLARIN GÜBRESİ, ORGANİK TARIMA HAYAT VERİYOR

Gündem 01.09.2015 - 23:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SOLUCANLARIN GÜBRESİ, ORGANİK TARIMA HAYAT VERİYOR

Vali Hasan Kürklü, Akme Organik Tarım işletmesini ziyaret etti.
Burdur Merkez Menderes Mahallesinde bulunan Akme Organik Tarım işletmesi adı altında solucan gübresi üretim ve topraksız tarım uygulama tesislerini ziyaret eden Vali Hasan Kürklü'yü işletme sahiplerinden Mehmet Aksoy karşıladı. Aynı zamanda işletmenin Genel Müdürü olan Mehmet Aksoy, Vali Hasan Kürklü'ye, Solucan Gübresi tesisinde solucanlar için yem hazırlama sahası, gübre üretim sahası, kurutma ve paketleme tesisini gezdirerek, konu hakkında bilgi verdi. Vali Hasan Kürklü'nün üretilen solucan gübresini nerelere veriyorsunuz sorusu üzerine Aksoy, Doğu Karadeniz'de çay üreticilerine, Doğu ve Batı Akdeniz'de seracılar ve narenciyecilere, İç Anadolu'da pancar üreticilerine, Ege'de ise üzüm ve kavun üreticilerine verdiklerini söyledi. Üretimini yaptıkları solucan gübresini Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile tüm organik üretim yapan üreticilere sattıklarını ekleyen Aksoy, ayda 40 ton üretim yaptıklarını kaydetti. Aksoy, Organik Tarım Tesisinde deneme aşamasında olan Topraksız Tarımı Vali Hasan Kürklü'ye tanıttı. Su boruları, saksı ve solucan gübresiyle yaptığı Topraksız Tarım çalışmasını Vali Hasan Kürklü'ye gösteren Aksoy, deneme aşamasında olan ve sadece solucan gübresiyle yetiştirdiği bitkilerin avantajlarını şöyle sıraladı. Aksoy, Toprakta yetiştirilen bitkiden avantajlı olarak, yabani ot derdi olmadığını, çapalama derdi olmadığını, topraktan gelecek herhangi bir hastalık derdi olmadığını ve en önemlisi kimyasal olmadığını açıkladı.  Aksoy, Vali Kürklü'ye son olarak, yakın zamanda sıvı solucan gübresinden tedavi amaçlı olarak cilt ve yanık kremi üretimi yapacaklarını bildirdi.  Vali Hasan Kürklü, Mehmet Aksoy'a, tesiste çalışan personele çalışmalarından dolayı ve ülkeye katkılarından dolayı teşekkür etti. 
Vali Hasan Kürklü, Akme Organik Tarım işletmesini ziyaret etti.

Burdur Merkez Menderes Mahallesinde bulunan Akme Organik Tarım işletmesi adı altında solucan gübresi üretim ve topraksız tarım uygulama tesislerini ziyaret eden Vali Hasan Kürklü'yü işletme sahiplerinden Mehmet Aksoy karşıladı. Aynı zamanda işletmenin Genel Müdürü olan Mehmet Aksoy, Vali Hasan Kürklü'ye, Solucan Gübresi tesisinde solucanlar için yem hazırlama sahası, gübre üretim sahası, kurutma ve paketleme tesisini gezdirerek, konu hakkında bilgi verdi.

Vali Hasan Kürklü'nün üretilen solucan gübresini nerelere veriyorsunuz sorusu üzerine Aksoy, Doğu Karadeniz'de çay üreticilerine, Doğu ve Batı Akdeniz'de seracılar ve narenciyecilere, İç Anadolu'da pancar üreticilerine, Ege'de ise üzüm ve kavun üreticilerine verdiklerini söyledi. Üretimini yaptıkları solucan gübresini Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile tüm organik üretim yapan üreticilere sattıklarını ekleyen Aksoy, ayda 40 ton üretim yaptıklarını kaydetti.

Aksoy, Organik Tarım Tesisinde deneme aşamasında olan Topraksız Tarımı Vali Hasan Kürklü'ye tanıttı. Su boruları, saksı ve solucan gübresiyle yaptığı Topraksız Tarım çalışmasını Vali Hasan Kürklü'ye gösteren Aksoy, deneme aşamasında olan ve sadece solucan gübresiyle yetiştirdiği bitkilerin avantajlarını şöyle sıraladı. Aksoy, Toprakta yetiştirilen bitkiden avantajlı olarak, yabani ot derdi olmadığını, çapalama derdi olmadığını, topraktan gelecek herhangi bir hastalık derdi olmadığını ve en önemlisi kimyasal olmadığını açıkladı.

 Aksoy, Vali Kürklü'ye son olarak, yakın zamanda sıvı solucan gübresinden tedavi amaçlı olarak cilt ve yanık kremi üretimi yapacaklarını bildirdi.

 Vali Hasan Kürklü, Mehmet Aksoy'a, tesiste çalışan personele çalışmalarından dolayı ve ülkeye katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.