ŞEHİT ANNESİNDEN HERKESİ DUYGULANDIRAN DAVRANIŞ

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.10.2020 - 13:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ŞEHİT ANNESİNDEN HERKESİ DUYGULANDIRAN DAVRANIŞ

Gönlü zengin, şehit annesi bağışlarıyla duygulandırıyor.
Burdur'da biriktirdiği 3 bin lirayı kurban kesip askerlere dağıtması için İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil'e teslim eden şehit annesi Ayşe Zengin, bağlanan şehitlik maaşını da hayır işlerinde kullanarak rahatlıyor.   Merkeze bağlı Güney yayla köyünde, şehit oğullarının hatıralarıyla dolu, mutfağı ve salonu prefabrik olan evlerinde mütevazi bir hayat süren Zengin çiftinin, 1991'de çift yumurta ikizleri dünyaya geldi. Hikmet ve Emine verdikleri çocuklarını tarlalarda çalışarak zorluklar içinde büyüten çiftin, asker olduğu için büyük onur ve gurur duydukları oğulları Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin, 2017'de Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.   Bu süreçte yaşadığı acıyla gözündeki rahatsızlık daha da ilerleyen 56 yaşındaki Ayşe Zengin, yüzde 95 oranında görme kaybı yaşadı.   O günden sonra şehit oğullarıyla daha fazla gurur duyan çift, acılarını yüreklerine gömüp, kendilerini hayır işlerine adadı.    Kızları Emine'yi de evlendirdikten sonra köyde yalnız kalan ve emeklilik maaşıyla geçinen Zengin çifti, şehit oğullarından kalan maaşa hiç dokunmuyor. Köyde ihtiyacı olanlara, Kur'an kurslarına, öğrencilere, camilere ve Mehmetçik Vakfına yardımda bulunan çift, hayır yaptıkça acılarının azaldığını düşünüyor.  
Gönlü zengin, şehit annesi bağışlarıyla duygulandırıyor.

Burdur'da biriktirdiği 3 bin lirayı kurban kesip askerlere dağıtması için İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil'e teslim eden şehit annesi Ayşe Zengin, bağlanan şehitlik maaşını da hayır işlerinde kullanarak rahatlıyor.

 

Merkeze bağlı Güney yayla köyünde, şehit oğullarının hatıralarıyla dolu, mutfağı ve salonu prefabrik olan evlerinde mütevazi bir hayat süren Zengin çiftinin, 1991'de çift yumurta ikizleri dünyaya geldi.

Hikmet ve Emine verdikleri çocuklarını tarlalarda çalışarak zorluklar içinde büyüten çiftin, asker olduğu için büyük onur ve gurur duydukları oğulları Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin, 2017'de Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.

 

Bu süreçte yaşadığı acıyla gözündeki rahatsızlık daha da ilerleyen 56 yaşındaki Ayşe Zengin, yüzde 95 oranında görme kaybı yaşadı.

 

O günden sonra şehit oğullarıyla daha fazla gurur duyan çift, acılarını yüreklerine gömüp, kendilerini hayır işlerine adadı. 

 

Kızları Emine'yi de evlendirdikten sonra köyde yalnız kalan ve emeklilik maaşıyla geçinen Zengin çifti, şehit oğullarından kalan maaşa hiç dokunmuyor.

Köyde ihtiyacı olanlara, Kur'an kurslarına, öğrencilere, camilere ve Mehmetçik Vakfına yardımda bulunan çift, hayır yaptıkça acılarının azaldığını düşünüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.