SARIMSAĞI SOLLADI! FAYDASI İKİ KATI

Sağlık 05.08.2022 - 09:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

SARIMSAĞI SOLLADI! FAYDASI İKİ KATI

Sarımsağı solladı! Faydası iki katı: Antioksidan deposu siyah sarımsak!
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak faydaları dünya çapında nam salan besinlerin başında geliyor. Taze sarımsağın fermentasyonu ile elde edilen siyah sarımsak; taze sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içermektedir. İlk kez görenleri şaşırtan rengiyle ön plana çıkan siyah sarımsak Uzak Doğu ülkelerinde çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. SİYAH SARIMSAK FAYDALARI Sarımsak; yapısında bulundurduğu fitokomponentler insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Sarımsak Manganez, Kalsiyum, Fosfor, Selenyum, Vitamin B6 ve Vitamin C ‘den zengin; başta kemik ve tiroid olmak üzere genel sağlık üzerinde sayısız faydası bulunmaktadır. 2009 Yılında Japonya’da yapılmış bir çalışma tümör çaplarında küçülmenin siyah sarımsakla mümkün olabileceğini iddia etmektedir. Yine başka bir çalışma sülfirik yapılardan oldukça zengin olan siyah sarımsağın endojen (vücudun kendi ürettiği) kolesterol değerlerinin dengelenmesinde oldukça etkili olduğunu ortaya koymaktadır.    
Sarımsağı solladı! Faydası iki katı: Antioksidan deposu siyah sarımsak!

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak faydaları dünya çapında nam salan besinlerin başında geliyor.

Taze sarımsağın fermentasyonu ile elde edilen siyah sarımsak; taze sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içermektedir. İlk kez görenleri şaşırtan rengiyle ön plana çıkan siyah sarımsak Uzak Doğu ülkelerinde çok uzun yıllardır kullanılmaktadır.

SİYAH SARIMSAK FAYDALARI

Sarımsak; yapısında bulundurduğu fitokomponentler insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Sarımsak Manganez, Kalsiyum, Fosfor, Selenyum, Vitamin B6 ve Vitamin C ‘den zengin; başta kemik ve tiroid olmak üzere genel sağlık üzerinde sayısız faydası bulunmaktadır.

2009 Yılında Japonya’da yapılmış bir çalışma tümör çaplarında küçülmenin siyah sarımsakla mümkün olabileceğini iddia etmektedir. Yine başka bir çalışma sülfirik yapılardan oldukça zengin olan siyah sarımsağın endojen (vücudun kendi ürettiği) kolesterol değerlerinin dengelenmesinde oldukça etkili olduğunu ortaya koymaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.