Rektör Korkmaz Bire Bir Programının Konuğu Oldu

Gündem 28.09.2020 - 14:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Rektör Korkmaz Bire Bir Programının Konuğu Oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy (MAKÜ) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Bire Bir Programına konuk oldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Kanal 32 ekranlarında yayınlanan İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu Bire Bir programına konuk oldu.   Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ile Gazeteci Hasan Türkel’in de yer aldığı programda Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz, üniversitede gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdi.   Pandemi sürecinde üniversite olarak tüm önlemleri alarak çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz, “Öğrencilerimizi çok özledik. Çok yakın bir zamanda sağlık-risk kapsamında pandemi kontrol edilerek ve riskleri minimize ederek derslerimize yüz yüze başlamak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz durum insan sağlığı ile ilgili bir durum ve üniversite yönetimini kolay şartlar altında karar vermiyor, günlerce çalışıyoruz. Sonbaharda kontrollü bir şekilde eğitimimizi sürdürebileceğimizi düşünüyorduk. Çalışmalarımızı da o şekilde tasarlamıştık ama Sağlık Bakanlığı’nın Yükseköğretim Kurulu’na yazdığı tavsiye kararı ile bizde bu süreci yeniden tasarladık. Hayatı dondurmak mümkün değil. Bizler de bu süreçte uygulamalı birimleri açma yoluna girdik. Örneğin Aşçılık ya da Fizyoterapistlik Bölümleri gibi. Diğer bölümler ise yine online eğitimlerine devam edecekler. Eğitimde uygulama gerektiren alanlarda da üniversite olarak öğrencilerimizi mağdur etmemek için her türlü imkânı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.   Göreve geldiklerinde “Kendini yöneten, kentine yönelen bir üniversite” sloganıyla çalışmalara başladıklarını vurgulayan Rektör Korkmaz “Bir üniversitenin önce akademik olarak güçlü olması gerekiyor. Üniversitelerde esas bilgiyi üreten akademisyenlerdir. Akademisyenseniz bizim tek beklentimiz bilgi üretmeniz ve şehir adına ortaya konan projelere odaklanmanız şeklinde bir anlayışımız var. Projede yer almayan bölümlerimiz de var ve onlar da çok değerli. Mehmet Akif’in de bizlere verdiği bir misyon var. Üniversite olarak bu misyonla ülkenin gelişimine katkı sağlamak adına bu inançla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kentine yönelen vurgumuzda ise buradaki bir üniversite Burdur ölçeğinde bir şehri geliştirebilir, değiştirebilir inancıyla yola çıktık. Üniversite-şehir pratikliğimiz zaten vardı. Burdur ile ilgili vizyonumuz da bu deneyimimizin bir yansımasıydı. Hayvancılık üzerine odaklanacağız demiştik” şeklinde konuştu.    
Burdur Mehmet Akif Ersoy (MAKÜ) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Bire Bir Programına konuk oldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Kanal 32 ekranlarında yayınlanan İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu Bire Bir programına konuk oldu.

 

Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ile Gazeteci Hasan Türkel’in de yer aldığı programda Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz, üniversitede gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdi.

 

Pandemi sürecinde üniversite olarak tüm önlemleri alarak çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz, “Öğrencilerimizi çok özledik. Çok yakın bir zamanda sağlık-risk kapsamında pandemi kontrol edilerek ve riskleri minimize ederek derslerimize yüz yüze başlamak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz durum insan sağlığı ile ilgili bir durum ve üniversite yönetimini kolay şartlar altında karar vermiyor, günlerce çalışıyoruz. Sonbaharda kontrollü bir şekilde eğitimimizi sürdürebileceğimizi düşünüyorduk. Çalışmalarımızı da o şekilde tasarlamıştık ama Sağlık Bakanlığı’nın Yükseköğretim Kurulu’na yazdığı tavsiye kararı ile bizde bu süreci yeniden tasarladık. Hayatı dondurmak mümkün değil. Bizler de bu süreçte uygulamalı birimleri açma yoluna girdik. Örneğin Aşçılık ya da Fizyoterapistlik Bölümleri gibi. Diğer bölümler ise yine online eğitimlerine devam edecekler. Eğitimde uygulama gerektiren alanlarda da üniversite olarak öğrencilerimizi mağdur etmemek için her türlü imkânı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Göreve geldiklerinde “Kendini yöneten, kentine yönelen bir üniversite” sloganıyla çalışmalara başladıklarını vurgulayan Rektör Korkmaz “Bir üniversitenin önce akademik olarak güçlü olması gerekiyor. Üniversitelerde esas bilgiyi üreten akademisyenlerdir. Akademisyenseniz bizim tek beklentimiz bilgi üretmeniz ve şehir adına ortaya konan projelere odaklanmanız şeklinde bir anlayışımız var. Projede yer almayan bölümlerimiz de var ve onlar da çok değerli. Mehmet Akif’in de bizlere verdiği bir misyon var. Üniversite olarak bu misyonla ülkenin gelişimine katkı sağlamak adına bu inançla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kentine yönelen vurgumuzda ise buradaki bir üniversite Burdur ölçeğinde bir şehri geliştirebilir, değiştirebilir inancıyla yola çıktık. Üniversite-şehir pratikliğimiz zaten vardı. Burdur ile ilgili vizyonumuz da bu deneyimimizin bir yansımasıydı. Hayvancılık üzerine odaklanacağız demiştik” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.