'REÇETESİZ SATILAN EN TEHLİKELİ İLAÇ'

Sağlık 12.05.2022 - 11:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

'REÇETESİZ SATILAN EN TEHLİKELİ İLAÇ'

'REÇETESİZ SATILAN EN TEHLİKELİ İLAÇ'
Ağrı kesici, ateş düşürücü özelliğine sahip etken madde parasetamolle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.   Herkesin çantasında, çekmecesinde kısacası elinin altında mutlaka bulundurduğu parasetamol etken maddeli ağrı kesiciler büyük küçük demeden herkese verilmekte. Eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilen parasetamol etken maddeli ilaçlar hakkında, ilerleyen dönemlerde hayati risk oluşturabileceği iddia edildi. "REÇETESİZ SATILAN EN TEHLİKELİ İLAÇ" Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir doktor, parasetamolün karaciğer hastalığı ile olan bağlantıları konusunda endişelerini dile getirdi. Her yıl binlerce kişi çeşitli küçük tıbbi nedenlerle parasetamol almaktadır. Ancak yanlış alındığında parasetamolün sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu olumsuz sağlık etkilerinden biri, Chicago'daki Loyola Üniversitesi'nden Profesör John Brems'e göre karaciğer yetmezliğidir. ABC News'e konuşan Profesör Brems, parasetamolün bir biçimi olan asetaminofen'in ABD'de "reçetesiz satılan en tehlikeli ilaç" olduğuna inandığını söyledi. Profesör Brems'in açıklamasının nedeni, ağrı kesici tüketimine bağlı karaciğer yetmezliği vakalarıydı. Prof. Brems, Asetaminofen ya da Parasetamol olarak bilinen ilaçlarla ilgili aşırı kullanımda zehirlenmeye neden olabileceğini vurguladı.  
'REÇETESİZ SATILAN EN TEHLİKELİ İLAÇ'

Ağrı kesici, ateş düşürücü özelliğine sahip etken madde parasetamolle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

 

Herkesin çantasında, çekmecesinde kısacası elinin altında mutlaka bulundurduğu parasetamol etken maddeli ağrı kesiciler büyük küçük demeden herkese verilmekte. Eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilen parasetamol etken maddeli ilaçlar hakkında, ilerleyen dönemlerde hayati risk oluşturabileceği iddia edildi.

"REÇETESİZ SATILAN EN TEHLİKELİ İLAÇ"

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir doktor, parasetamolün karaciğer hastalığı ile olan bağlantıları konusunda endişelerini dile getirdi. Her yıl binlerce kişi çeşitli küçük tıbbi nedenlerle parasetamol almaktadır. Ancak yanlış alındığında parasetamolün sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu olumsuz sağlık etkilerinden biri, Chicago'daki Loyola Üniversitesi'nden Profesör John Brems'e göre karaciğer yetmezliğidir. ABC News'e konuşan Profesör Brems, parasetamolün bir biçimi olan asetaminofen'in ABD'de "reçetesiz satılan en tehlikeli ilaç" olduğuna inandığını söyledi.

Profesör Brems'in açıklamasının nedeni, ağrı kesici tüketimine bağlı karaciğer yetmezliği vakalarıydı. Prof. Brems, Asetaminofen ya da Parasetamol olarak bilinen ilaçlarla ilgili aşırı kullanımda zehirlenmeye neden olabileceğini vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.