PROJE PAZARI AÇILDI

Bilim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.05.2014 - 13:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

PROJE PAZARI AÇILDI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ'NDE (SDÜ) EĞLENCE VE KONSERLERİN İPTAL EDİLDİĞİ BİLİM VE BAHAR ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA BİLİM VE TEKNOLOJİ FUARI (PROJE PAZARI) AÇILDI
 Soma'da yaşanan maden faciası sonrası Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) başlayan Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında konser ve eğlence programları iptal edilirken, bilimsel etkinlikler sürüyor. Bu kapsamda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen projeler Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda (Proje Pazarı) sergilendi. SDÜ Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Bilim ve Teknoloji Fuarı'nın açılışına Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve iş adamları katıldı. SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu yaptığı açıklamada, "17 yıldır düzenlenen Bilim ve Bahar Şenliği'nin bilim kısmını üç yıldır düzenliyoruz. Ülkemizde elim bir kaza meydana gelmişken bizim bahar şenliği düzenlememiz uygun olmayacaktı.Yastayız. Bu nedenle eğlence iptal ettik ancak proje pazarı etkinliğimiz devam ediyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi burada yüzlerce proje yarışıyor. Dereceye giren arkadaşlarımızı parasal ve sosyal ödüller bekliyor. Ayrıca bir çok iş adamını kanalize edip o projelerin hayata geçmesine yönelik organizasyonlar düzenliyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, iş adamları burada. Hedefimiz Isparta ve SDÜ ile ünlenen proje pazarı olmak istiyoruz" dedi. Öte yandan Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından bu tür maden kazalarında ölümlerin en aza indirilmesine yönelik proje hazırlamak istediklerini belirten Rektör İbicioğlu, "Bu tür kazaların önlenmesi için erken uyarı sistemleri nasıl geliştirilebilir veya göçük meydana geldiğinde en az zararla en hızlı şekilde ölüm oranını mümkünse sıfıra indirmek amaçlı insanları nasıl kurtarabiliriz? şeklinde proje çalışması yapalım diyoruz. SDÜ bunu başarabilecek güçte" dedi.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ'NDE (SDÜ) EĞLENCE VE KONSERLERİN İPTAL EDİLDİĞİ BİLİM VE BAHAR ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA BİLİM VE TEKNOLOJİ FUARI (PROJE PAZARI) AÇILDI

 Soma'da yaşanan maden faciası sonrası Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) başlayan Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında konser ve eğlence programları iptal edilirken, bilimsel etkinlikler sürüyor. 
Bu kapsamda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen projeler Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda (Proje Pazarı) sergilendi. SDÜ Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Bilim ve Teknoloji Fuarı'nın açılışına Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve iş adamları katıldı. 
SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu yaptığı açıklamada, "17 yıldır düzenlenen Bilim ve Bahar Şenliği'nin bilim kısmını üç yıldır düzenliyoruz. Ülkemizde elim bir kaza meydana gelmişken bizim bahar şenliği düzenlememiz uygun olmayacaktı.Yastayız. Bu nedenle eğlence iptal ettik ancak proje pazarı etkinliğimiz devam ediyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi burada yüzlerce proje yarışıyor. Dereceye giren arkadaşlarımızı parasal ve sosyal ödüller bekliyor. Ayrıca bir çok iş adamını kanalize edip o projelerin hayata geçmesine yönelik organizasyonlar düzenliyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, iş adamları burada. Hedefimiz Isparta ve SDÜ ile ünlenen proje pazarı olmak istiyoruz" dedi. 
Öte yandan Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından bu tür maden kazalarında ölümlerin en aza indirilmesine yönelik proje hazırlamak istediklerini belirten Rektör İbicioğlu, "Bu tür kazaların önlenmesi için erken uyarı sistemleri nasıl geliştirilebilir veya göçük meydana geldiğinde en az zararla en hızlı şekilde ölüm oranını mümkünse sıfıra indirmek amaçlı insanları nasıl kurtarabiliriz? şeklinde proje çalışması yapalım diyoruz. SDÜ bunu başarabilecek güçte" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.