Milli ekonomide yıllık 3.75 Milyon TL artış

Ekonomi 20.12.2019 - 09:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Milli ekonomide yıllık 3.75 Milyon TL artış

BURDUR’UN YENİ SULAMA PROJESİ MİLLİ EKONOMİYE HER YIL 3.75 MİLYON TL DEĞER KATACAK
           Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Burdur'a yapılan yatırımlarla, şehrin mümbit toprakları su ile buluşturuluyor.  Yapılan çalışmalarla hem içme hem de kullanma suyu temin ediliyor. Ayrıca bu çalışmalar neticesinde, derelerdeki taşkın riski de azaltılmıştır.         Burdur'da son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı bilinmekte.            Büyük sulama proje alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesinden Burdur da nasibini aldı.            Burdur Merkez Suludere Regülatörü Sulaması işi çalışmalarının tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çalışmaların tamamlanması ile Burdur Merkez Suludere Regülatörü Sulaması ile 2.530 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, bölge insanına ek gelir sağlanacağına değindi.             Aydın; "Burdur Merkez Suludere Regülatörü Sulaması işinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hemtarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 3.75 Milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ’Dedi.
BURDUR’UN YENİ SULAMA PROJESİ MİLLİ EKONOMİYE HER YIL 3.75 MİLYON TL DEĞER KATACAK

 

         Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Burdur'a yapılan yatırımlarla, şehrin mümbit toprakları su ile buluşturuluyor.  Yapılan çalışmalarla hem içme hem de kullanma suyu temin ediliyor. Ayrıca bu çalışmalar neticesinde, derelerdeki taşkın riski de azaltılmıştır.

        Burdur'da son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı bilinmekte.

 

         Büyük sulama proje alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesinden Burdur da nasibini aldı.

 

         Burdur Merkez Suludere Regülatörü Sulaması işi çalışmalarının tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çalışmaların tamamlanması ile Burdur Merkez Suludere Regülatörü Sulaması ile 2.530 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, bölge insanına ek gelir sağlanacağına değindi.

 

          Aydın; "Burdur Merkez Suludere Regülatörü Sulaması işinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hemtarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 3.75 Milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ’Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.