MAKÜ Öğrencisi Arif ÖZEN Dünya Şampiyonu Oldu

Dünya 24.09.2018 - 17:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ Öğrencisi Arif ÖZEN Dünya Şampiyonu Oldu

Slovakya'da gerçekleştirilen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi, milli sporcu Arif ÖZEN, serbest stil 86 kiloda altın madalya kazandı.
Slovakya'nın Trnava kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'na serbest stil 86 kiloda katılan Arif ÖZEN, Rus rakibi Alik SHEBZUKHOV'u çekişmeli geçen maçta (6-5) yendi ve 2. tura yükseldi. Bu turda ABD'li Leo John DEPHEZ'i (6-1), çeyrek finalde de Gürcü Demur MEGENIESHVILI'yi (11-0) sayı tuşuyla mağlup eden ÖZEN, adını yarı finale yazdırdı. Güçlü rakibi İranlı Sayedfazıl HASHEMIJOUBARI'yi zorlu bir mücadele sonunda (4-3) yenerek finale yükselen mili sporcu, Hintli Dupiak PUNIA ile altın madalya için güreşti. Şampiyonanın son gününde Arif ÖZEN, final mücadelesinde Hintli Dupiak PUNIA'yı 2-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Geçtiğimiz ay İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda da Avrupa Şampiyonu olan Arif ÖZEN bu sefer Dünya Şampiyonu olarak hem MAKÜ’yü hem de ülkemizi gururlandırdı. Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ yaptığı açıklamada: “Arif, katıldığı yarışmada sadece üniversitemizi değil ülkemizi de temsil etti ve elde ettiği başarısından dolayı üniversitemize ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı. MAKÜ’nün spora verdiği önemin ve spor alanında yaptığı yatırımların geri dönüşlerine böylesi başarılarla şahit olmak bize güç ve onur veriyor ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmemizi sağlıyor. Öğrencimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Slovakya'da gerçekleştirilen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi, milli sporcu Arif ÖZEN, serbest stil 86 kiloda altın madalya kazandı.

Slovakya'nın Trnava kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'na serbest stil 86 kiloda katılan Arif ÖZEN, Rus rakibi Alik SHEBZUKHOV'u çekişmeli geçen maçta (6-5) yendi ve 2. tura yükseldi. Bu turda ABD'li Leo John DEPHEZ'i (6-1), çeyrek finalde de Gürcü Demur MEGENIESHVILI'yi (11-0) sayı tuşuyla mağlup eden ÖZEN, adını yarı finale yazdırdı. Güçlü rakibi İranlı Sayedfazıl HASHEMIJOUBARI'yi zorlu bir mücadele sonunda (4-3) yenerek finale yükselen mili sporcu, Hintli Dupiak PUNIA ile altın madalya için güreşti. Şampiyonanın son gününde Arif ÖZEN, final mücadelesinde Hintli Dupiak PUNIA'yı 2-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Geçtiğimiz ay İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda da Avrupa Şampiyonu olan Arif ÖZEN bu sefer Dünya Şampiyonu olarak hem MAKÜ’yü hem de ülkemizi gururlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ yaptığı açıklamada: “Arif, katıldığı yarışmada sadece üniversitemizi değil ülkemizi de temsil etti ve elde ettiği başarısından dolayı üniversitemize ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı. MAKÜ’nün spora verdiği önemin ve spor alanında yaptığı yatırımların geri dönüşlerine böylesi başarılarla şahit olmak bize güç ve onur veriyor ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmemizi sağlıyor. Öğrencimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.