MAKÜ’lü Milli Sporcudan Büyük Başarı

Spor 03.07.2019 - 16:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’lü Milli Sporcudan Büyük Başarı

Tunus’ta düzenlenen 2019 Dünya Para Atletizm Grand Prix 7’inci etabına katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi Sevda Kılınç Çırakoğlu yarışlardan altın madalyayla döndü.
Tunus’ta düzenlenen 2019 Dünya Para Atletizm Grand Prix 7’inci etabına katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi Sevda Kılınç Çırakoğlu yarışlardan altın madalyayla döndü. Bin 500 metreyi 4 dakika 59 saniyede koşan milli atlet yarışmayı birinci olarak bitirdi. 28-30 Haziran 2019 tarihlerinde Tunus’ta düzenlenen 2019 Dünya Para Atletizm Grand Prix 7’inci etabında, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli atlet Sevda Kılınç Çırakoğlu da yarıştı. Çırakoğlu, Türkiye’de bin 500 metreyi 5 dakikanın altında koşan ilk görme engelli kadın sporcu oldu. Tunus dönüşü MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı ziyaret eden milli sporcu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin spora çok özel önem verdiğini belirten Rektör Kokmaz, “Son iki yılda Türkiye’de sportif alt yapılara çok ciddi teknik ve fiziki yatırımlar yapıyor. Bu altyapı yatırımlarımız çok yakın zamanda çok daha güçlü meyvelerini verecek. Üniversitemizin mevcut eğitim sistemi içerisindeki başarılı genç sporcularımızla özel olarak ilgileniyoruz, özel olarak çalışıyoruz. Bunun sonuçlarını da istikrarlı bir şekilde alıyoruz. Son yıllarda MAKÜ öğrencilerinin sporun hemen hemen her branşındaki farkı ortaya çıkıyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. Hem ülkemize hem de üniversitemize böyle bir gurur yaşattığı için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Sevda Kılınç Çırakoğlu (26) spora 2009 yılında başladığını belirterek “Son iki üç yılda çok profesyonel çalışmaya başladım. Önceleri alt düzey yarışlara gidiyordum. 2015 yılından bu yana Dünya Oyunları üçüncülüğü, geçen sene Avrupa dördüncülüğü, bu yıl iki hafta önce İtalya’da Grand Prix yarışmasında ikincilik ve birincilik dereceleri elde ettim. Tunus’taki Dünya Grand Prix yarışmalarında bin 500 metrede birinci, 400 metrede ise üçüncü oldum.” şeklinde konuştu.  Görme engelli milli sporcunun elde ettiği başarılardan dolayı kendisini kutlayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Çırakoğlu’na Braille alfabesiyle yazılmış Safahat hediye etti.  
Tunus’ta düzenlenen 2019 Dünya Para Atletizm Grand Prix 7’inci etabına katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi Sevda Kılınç Çırakoğlu yarışlardan altın madalyayla döndü.

Tunus’ta düzenlenen 2019 Dünya Para Atletizm Grand Prix 7’inci etabına katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi Sevda Kılınç Çırakoğlu yarışlardan altın madalyayla döndü. Bin 500 metreyi 4 dakika 59 saniyede koşan milli atlet yarışmayı birinci olarak bitirdi.

28-30 Haziran 2019 tarihlerinde Tunus’ta düzenlenen 2019 Dünya Para Atletizm Grand Prix 7’inci etabında, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli atlet Sevda Kılınç Çırakoğlu da yarıştı. Çırakoğlu, Türkiye’de bin 500 metreyi 5 dakikanın altında koşan ilk görme engelli kadın sporcu oldu.

Tunus dönüşü MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı ziyaret eden milli sporcu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin spora çok özel önem verdiğini belirten Rektör Kokmaz, “Son iki yılda Türkiye’de sportif alt yapılara çok ciddi teknik ve fiziki yatırımlar yapıyor. Bu altyapı yatırımlarımız çok yakın zamanda çok daha güçlü meyvelerini verecek. Üniversitemizin mevcut eğitim sistemi içerisindeki başarılı genç sporcularımızla özel olarak ilgileniyoruz, özel olarak çalışıyoruz. Bunun sonuçlarını da istikrarlı bir şekilde alıyoruz. Son yıllarda MAKÜ öğrencilerinin sporun hemen hemen her branşındaki farkı ortaya çıkıyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. Hem ülkemize hem de üniversitemize böyle bir gurur yaşattığı için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Sevda Kılınç Çırakoğlu (26) spora 2009 yılında başladığını belirterek “Son iki üç yılda çok profesyonel çalışmaya başladım. Önceleri alt düzey yarışlara gidiyordum. 2015 yılından bu yana Dünya Oyunları üçüncülüğü, geçen sene Avrupa dördüncülüğü, bu yıl iki hafta önce İtalya’da Grand Prix yarışmasında ikincilik ve birincilik dereceleri elde ettim. Tunus’taki Dünya Grand Prix yarışmalarında bin 500 metrede birinci, 400 metrede ise üçüncü oldum.” şeklinde konuştu. 

Görme engelli milli sporcunun elde ettiği başarılardan dolayı kendisini kutlayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Çırakoğlu’na Braille alfabesiyle yazılmış Safahat hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.