MAKÜ Hayvancılık Projesi Ekibi Portekiz’de İncelemelerde Bulundular

Eğitim 16.12.2019 - 16:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ Hayvancılık Projesi Ekibi Portekiz’de İncelemelerde Bulundular

Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell’in rehberliğinde Lizbon bölgesinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan işletmeler, peynir üretim tesisi ve Veteriner Fakültesi ziyaret edildi.
  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) yürüttüğü "Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi" kapsamında Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Burdur Sektör Meclisi Başkanı Vali Hasan Şıldak, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Proje Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, ve Küçükbaş Proje Sorumlusu Prof. Dr. Özkan Elmaz’dan oluşan heyet Portekiz’de incelemelerde bulundular.   İncelemeler kapsamında Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell’in rehberliğinde Lizbon bölgesinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan işletmeler, peynir üretim tesisi ve Veteriner Fakültesi ziyaret edildi.   Ziyaret hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Üniversitemiz Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında yürütmekte olduğumuz Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları ile ilgili gözlem ve tecrübe paylaşımları yapmak üzere Portekiz’de incelemelerde bulunduk.  Portekiz’deki küçükbaş hayvan işletmelerinin üretim modelleri ve ölçekleri konusunda inceleme ve karşılaştırmalar yaptığımız gezimizde Burdur’daki yetiştiricilerimize daha faydalı olabilmek adına önemli tecrübe paylaşımlarında bulunduk. Fakülteler arasında iş birliğini de başlattık. Çalışmanın hayırlı olmasını ve projeye katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.
Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell’in rehberliğinde Lizbon bölgesinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan işletmeler, peynir üretim tesisi ve Veteriner Fakültesi ziyaret edildi.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) yürüttüğü "Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi" kapsamında Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Burdur Sektör Meclisi Başkanı Vali Hasan Şıldak, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Proje Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, ve Küçükbaş Proje Sorumlusu Prof. Dr. Özkan Elmaz’dan oluşan heyet Portekiz’de incelemelerde bulundular.

 

İncelemeler kapsamında Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell’in rehberliğinde Lizbon bölgesinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan işletmeler, peynir üretim tesisi ve Veteriner Fakültesi ziyaret edildi.

 

Ziyaret hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Üniversitemiz Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında yürütmekte olduğumuz Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları ile ilgili gözlem ve tecrübe paylaşımları yapmak üzere Portekiz’de incelemelerde bulunduk.  Portekiz’deki küçükbaş hayvan işletmelerinin üretim modelleri ve ölçekleri konusunda inceleme ve karşılaştırmalar yaptığımız gezimizde Burdur’daki yetiştiricilerimize daha faydalı olabilmek adına önemli tecrübe paylaşımlarında bulunduk. Fakülteler arasında iş birliğini de başlattık. Çalışmanın hayırlı olmasını ve projeye katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.