LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çocuk 06.06.2016 - 16:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı” Burdur İl Müdürlüğünde bu yıl ikinci kez düzenlendi. İlimizde 1-3 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliğine Burdur Bahçelievler İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerinden 24 çocuk katıldı. Öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği konularında bilgilendirmenin yanı sıra keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. Etkinlik kapsamında ilk gün  2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle  Çatağıl ve Günalan köylerindeki fasulye ve nohut tarlaları gezilerek, öğrenciler ürünlerin ekilişi, bakımı, sulanması gibi konularda bilgilendirildi. Bakliyat bilincini yükseltmek amacıyla bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemine vurgu yapıldı. Etkinliğe katılan öğrencilerin birçoğu ilk defa bir tarım arazisi gördüklerini belirterek çok eğlendiklerini ifade ettiler. İkinci gün; Ulupınar köyünde gül hasadı yapılarak, Gül toplama teknikleri, gülün işlenmesi ve kullanım alanları hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Karakent köyünde bulunan Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi gezdirilerek, merkezde bulunan yaban hayvanları ve iklim değişikliği hakkında öğrencilere bilgi verildi. Üçüncü gün; Antalya ilindeki EXPO Fuar alanında gezi yapılarak, Çocuk ve Çiçek teması kapsamında çocuklar için oluşturulan birbirinden farklı stand ve oyun alanlarına katılımda bulunduktan sonra etkinlik son buldu. Etkinliğin sonunda öğrenciler memnuniyetlerini dile getirip, gerçekleştirilen programın son derece bilgilendirici ve eğlenceli olduğunu belirttiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı” Burdur İl Müdürlüğünde bu yıl ikinci kez düzenlendi.

İlimizde 1-3 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliğine Burdur Bahçelievler İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerinden 24 çocuk katıldı.

Öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği konularında bilgilendirmenin yanı sıra keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

Etkinlik kapsamında ilk gün  2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle  Çatağıl ve Günalan köylerindeki fasulye ve nohut tarlaları gezilerek, öğrenciler ürünlerin ekilişi, bakımı, sulanması gibi konularda bilgilendirildi. Bakliyat bilincini yükseltmek amacıyla bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemine vurgu yapıldı. Etkinliğe katılan öğrencilerin birçoğu ilk defa bir tarım arazisi gördüklerini belirterek çok eğlendiklerini ifade ettiler.

İkinci gün; Ulupınar köyünde gül hasadı yapılarak, Gül toplama teknikleri, gülün işlenmesi ve kullanım alanları hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Karakent köyünde bulunan Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi gezdirilerek, merkezde bulunan yaban hayvanları ve iklim değişikliği hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Üçüncü gün; Antalya ilindeki EXPO Fuar alanında gezi yapılarak, Çocuk ve Çiçek teması kapsamında çocuklar için oluşturulan birbirinden farklı stand ve oyun alanlarına katılımda bulunduktan sonra etkinlik son buldu.

Etkinliğin sonunda öğrenciler memnuniyetlerini dile getirip, gerçekleştirilen programın son derece bilgilendirici ve eğlenceli olduğunu belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.