KURT HEYKELİ VALİLİĞE TESLİM EDİLDİ

Gündem 15.10.2021 - 12:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

KURT HEYKELİ VALİLİĞE TESLİM EDİLDİ

KURT HEYKELİ VALİLİĞE TESLİM EDİLDİ
Burdur’un Cumhuriyet Meydanında bulunan tarihi Metehan heykelin yanında bulunan bozkurt heykeli yaklaşık yarım asır sonrasında Burdur Valiliğine teslim edildi.   Burdur valilik bahçesinde yerini alan bozkurt heykeli sonrası açıklamada bulunan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Bozkurt heykelimiz Burdur’un tarihinde önemli bir yere sahiptir. 1977 yılında Cumhuriyet Meydanında bulunan Metehan Heykelin yanında bulunan bozkurt heykeli nahoş bir hadise yaşanmış olması sebebiyle kaldırılarak bir depoya koyulmuştur. O günden sonra hakkında şuradaydı, buradaydı diye çeşitli rivayetler olmuştur. Geçtiğimiz ayın içerisinde de Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca tescil edilmiştir. Artık bozkurt heykelimiz kültür varlığı olarak işlem görerek kayda geçti. Burdur MHP İl Başkanı Hikmet Ökte’nin girişimleri sonucu heykelimize sahip çıkan ailemize ulaşarak kurdumuzun getirilmesinde yardımcı olduğu için hem başkanımıza hem kurt heykelimize sahip çıkan ailemize teşekkür ediyorum. Valilik olarak da heykelimizi asıl tarihi yeri olan Mete Han heykelinin yanına koyma niyetindeyiz.” Şeklinde konuştu.              
KURT HEYKELİ VALİLİĞE TESLİM EDİLDİ

Burdur’un Cumhuriyet Meydanında bulunan tarihi Metehan heykelin yanında bulunan bozkurt heykeli yaklaşık yarım asır sonrasında Burdur Valiliğine teslim edildi.

 

Burdur valilik bahçesinde yerini alan bozkurt heykeli sonrası açıklamada bulunan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Bozkurt heykelimiz Burdur’un tarihinde önemli bir yere sahiptir. 1977 yılında Cumhuriyet Meydanında bulunan Metehan Heykelin yanında bulunan bozkurt heykeli nahoş bir hadise yaşanmış olması sebebiyle kaldırılarak bir depoya koyulmuştur. O günden sonra hakkında şuradaydı, buradaydı diye çeşitli rivayetler olmuştur. Geçtiğimiz ayın içerisinde de Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca tescil edilmiştir. Artık bozkurt heykelimiz kültür varlığı olarak işlem görerek kayda geçti. Burdur MHP İl Başkanı Hikmet Ökte’nin girişimleri sonucu heykelimize sahip çıkan ailemize ulaşarak kurdumuzun getirilmesinde yardımcı olduğu için hem başkanımıza hem kurt heykelimize sahip çıkan ailemize teşekkür ediyorum. Valilik olarak da heykelimizi asıl tarihi yeri olan Mete Han heykelinin yanına koyma niyetindeyiz.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.