İNSUYU MAĞARASI YENİ SEZONA HAZIR

Turizm 30.05.2019 - 10:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İNSUYU MAĞARASI YENİ SEZONA HAZIR

Burdur’un en başta gelen turizm duraklarından biri olan İnsuyu Mağarası çevresi Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla güzelleştiriliyor.
Burdur’un en başta gelen turizm duraklarından biri olan İnsuyu Mağarası çevresi Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla güzelleştiriliyor. Burdur-Antalya Karayolu üzerinde bulunan İnsuyu Mağarası geçtiğimiz yıl ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artırmıştı. Burdur Öğretmen Evi Müdürlüğü tarafından işletilen restoranın da hizmete girmesiyle ziyaretçilerin memnuniyetinin yükseldiği alanda bu yıl başlatılan çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından, mağara yolu sıcak asfalt yapılıyor. Ayrıca, mağara yolu çevresinde refüj düzenlemesi ve peyzaj çalışması gerçekleştiriliyor. İnsuyu Mağarasının, Burdur’un tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, geçen yıl yapılan çalışmalarla Mağaranın tekrar turizme kazandırıldığını, bu yıl ise yürütülen çalışmalarla hizmet kalitesinin daha da yükseltileceğini ifade etti. Vali Şıldak, “İl Özel İdaremiz, bu alanda faaliyet gösteren Turizm Birliğimizin de desteğiyle Karayolu-Mağara bağlantısını sıcak asfalt ile kaplıyor. Çevrede estetik düzenlemeler yapıyoruz. Bunun da ötesinde, Mağara sahasının “piknik alanı” bölümünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tahsis edilen ödenekle yeniden düzenleme yapıyoruz. Bu alan, yaz sezonu içinde çalışmalar tamamlanarak ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Böylece, İnsuyu Mağarası sahasında çok nezih ve yenilenmiş bir piknik ve rekreasyon alanı elde ederek Burdur’un hizmetine sunmuş olacağız” dedi.  
Burdur’un en başta gelen turizm duraklarından biri olan İnsuyu Mağarası çevresi Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla güzelleştiriliyor.

Burdur’un en başta gelen turizm duraklarından biri olan İnsuyu Mağarası çevresi Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla güzelleştiriliyor.


Burdur-Antalya Karayolu üzerinde bulunan İnsuyu Mağarası geçtiğimiz yıl ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artırmıştı. Burdur Öğretmen Evi Müdürlüğü tarafından işletilen restoranın da hizmete girmesiyle ziyaretçilerin memnuniyetinin yükseldiği alanda bu yıl başlatılan çalışmalar devam ediyor.


İl Özel İdaresi tarafından, mağara yolu sıcak asfalt yapılıyor. Ayrıca, mağara yolu çevresinde refüj düzenlemesi ve peyzaj çalışması gerçekleştiriliyor.


İnsuyu Mağarasının, Burdur’un tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, geçen yıl yapılan çalışmalarla Mağaranın tekrar turizme kazandırıldığını, bu yıl ise yürütülen çalışmalarla hizmet kalitesinin daha da yükseltileceğini ifade etti. Vali Şıldak, “İl Özel İdaremiz, bu alanda faaliyet gösteren Turizm Birliğimizin de desteğiyle Karayolu-Mağara bağlantısını sıcak asfalt ile kaplıyor. Çevrede estetik düzenlemeler yapıyoruz. Bunun da ötesinde, Mağara sahasının “piknik alanı” bölümünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tahsis edilen ödenekle yeniden düzenleme yapıyoruz. Bu alan, yaz sezonu içinde çalışmalar tamamlanarak ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Böylece, İnsuyu Mağarası sahasında çok nezih ve yenilenmiş bir piknik ve rekreasyon alanı elde ederek Burdur’un hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.