İKLİM KRİZİNE FARKINDALIK YARATACAK ETKİNLİK

Gündem 24.09.2021 - 15:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

İKLİM KRİZİNE FARKINDALIK YARATACAK ETKİNLİK

BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN İKLİM KRİZİNE FARKINDALIK YARATACAK ETKİNLİK!
Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencilerinden İklim Krizine Farkındalık Yaratmak İçin Burdur Gölünde!   Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen en büyük sorunlardan biri olan “İklim Krizi’ne farkındalık oluşturmak amacıyla Burdur Gölünde bir etkinlik gerçekleştirdiler. Burdur Gölündeki kuraklığa dikkat çekmek için “Dijital Çağda Kuraklık” adlı projelerini sergilediler.   Konu ile ilgili açıklamada bulunan Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri; ‘’Yüzyıllardır Dünya’nın iklimi değişiyor. Büyük insan ve hayvan ölümleri, göçler, seller, fırtınalar. Aslında en büyük nedeni iklim değişikliği. Peki biz niye bu değişiklik için şu anda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz? Çünkü iklim değişikliği olması gerekenden o kadar hızlandı ki bunu durdurmak için şu an bir şeyler yapmalıyız dedik. Öyle bir durumdayız ki Birleşmiş milletlerin iklim raporuna göre 2030’ a kadar Karbon emisyonumuzu sıfıra indirmeliyiz (ki şu anda çok yüksek bir düzeyde) yoksa Dünyamız 1,5 derece ısınacak. Bizim Dünyamız şu anda zaten 1,1 derece ısındı. Kalan 0.4 dereceyle 2030’a kadar yetinmeliyiz. Biz de Bahçeşehir Koleji olarak bir kişi de bile farkındalık oluşturabileceksek bu projeyi yapmalıyız diye düşündük. İklim değişikliğinden en çok etkilenen göllerden biri olan Burdur Gölü birçok canlıya ev sahipliği yapıyor eğer Gölümüz kurursa o canlıların evi kalmayacak bu yüzden Burdur Gölünün kurumasına da dikkat çekmek için Gölün önünde yapmaya karar verdik. Pankartlarımızdaki mesajlarla beraber gölde sloganlar söyledik. Dijital çağda kuraklık adlı stem projemiz ile beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Umuyoruz ki en kısa zamanda bu farkındalık herkeste oluşur ve daha az fosil yakıt, daha az atık ile birlikte Dünyamızı eski haline döner. Unutmayalım ki iklim değişikliği için bir şeyler yapmak istiyorsak evimiz yanıyormuş gibi hareket etmeliyiz çünkü bu çok önemli bir konu.’’ Dediler.  
BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN İKLİM KRİZİNE FARKINDALIK YARATACAK ETKİNLİK!

Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencilerinden İklim Krizine Farkındalık Yaratmak İçin Burdur Gölünde!

 

Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen en büyük sorunlardan biri olan “İklim Krizi’ne farkındalık oluşturmak amacıyla Burdur Gölünde bir etkinlik gerçekleştirdiler. Burdur Gölündeki kuraklığa dikkat çekmek için “Dijital Çağda Kuraklık” adlı projelerini sergilediler.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri;

‘’Yüzyıllardır Dünya’nın iklimi değişiyor. Büyük insan ve hayvan ölümleri, göçler, seller, fırtınalar.

Aslında en büyük nedeni iklim değişikliği.

Peki biz niye bu değişiklik için şu anda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz?

Çünkü iklim değişikliği olması gerekenden o kadar hızlandı ki bunu durdurmak için şu an bir şeyler yapmalıyız dedik. Öyle bir durumdayız ki Birleşmiş milletlerin iklim raporuna göre 2030’ a kadar Karbon emisyonumuzu sıfıra indirmeliyiz (ki şu anda çok yüksek bir düzeyde) yoksa Dünyamız 1,5 derece ısınacak. Bizim Dünyamız şu anda zaten 1,1 derece ısındı. Kalan 0.4 dereceyle 2030’a kadar yetinmeliyiz. Biz de Bahçeşehir Koleji olarak bir kişi de bile farkındalık oluşturabileceksek bu projeyi yapmalıyız diye düşündük. İklim değişikliğinden en çok etkilenen göllerden biri olan Burdur Gölü birçok canlıya ev sahipliği yapıyor eğer Gölümüz kurursa o canlıların evi kalmayacak bu yüzden Burdur Gölünün kurumasına da dikkat çekmek için Gölün önünde yapmaya karar verdik. Pankartlarımızdaki mesajlarla beraber gölde sloganlar söyledik. Dijital çağda kuraklık adlı stem projemiz ile beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Umuyoruz ki en kısa zamanda bu farkındalık herkeste oluşur ve daha az fosil yakıt, daha az atık ile birlikte Dünyamızı eski haline döner. Unutmayalım ki iklim değişikliği için bir şeyler yapmak istiyorsak evimiz yanıyormuş gibi hareket etmeliyiz çünkü bu çok önemli bir konu.’’ Dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.