İİMEK TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA ÇEVRİMİÇİ OLARAK YAPILDI

Gündem 28.04.2021 - 09:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İİMEK TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA ÇEVRİMİÇİ OLARAK YAPILDI

İİMEK TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA ÇEVRİMİÇİ OLARAK YAPILDI
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı, çevrim içi olarak video konferans aracılığı ile Burdur Valisi Ali Arslantaş Başkanlığında yapıldı.   İİMEK 2021 Yılı Nisan Ayı Raporunun sunumuyla başlayan toplantı da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından işbaşı eğitim ve istihdam garantili mesleki eğitim kursu programları ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. 2021 yılı içerisinde 108 adet İşbaşı eğitim, 1 adet istihdam garantili mesleki eğitim kursu olmak üzere toplam 109 kurs/eğitim-programı faaliyeti gerçekleştirildiğinin paylaşan Akalın, toplam 109 kişinin katıldığı eğitimler sonucunda 49 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi. Ayrıca Ocak-Mart Arası dönemde 1.364 kişinin İŞKUR tarafından işe yerleştirildiği ve bu dönemde İş ve Meslek Danışmanları tarafından 1.513 işyerine ziyaret edildiğini paylaşan Akalın, bunların yanında 369’u engelli, 44’ü eski hükümlü olmak üzere toplam 2.795 kişiye danışmanlık hizmeti verildiği aktardı.   Toplantının devamında ise gündemde yer alan İİMEK 2021 yılı Denetim Kurulu Raporu ve 11 tane Engelli Hibe Desteği Başvurusu görüşüldü. Toplantı görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi. Vali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantıya, Burdur Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. Mustafa Yüce, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Yörük, Ticaret İl Müdürü Aylin Sadice Çağlar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Tuğay, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Metin Sipahi, TÜRK-İŞ Temsilcisi Mustafa Onay, Hak-İş Temsilcisi Ercan Karaca ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Selçuk Örnek katıldı.
İİMEK TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA ÇEVRİMİÇİ OLARAK YAPILDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı, çevrim içi olarak video konferans aracılığı ile Burdur Valisi Ali Arslantaş Başkanlığında yapıldı.

 

İİMEK 2021 Yılı Nisan Ayı Raporunun sunumuyla başlayan toplantı da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından işbaşı eğitim ve istihdam garantili mesleki eğitim kursu programları ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

2021 yılı içerisinde 108 adet İşbaşı eğitim, 1 adet istihdam garantili mesleki eğitim kursu olmak üzere toplam 109 kurs/eğitim-programı faaliyeti gerçekleştirildiğinin paylaşan Akalın, toplam 109 kişinin katıldığı eğitimler sonucunda 49 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca Ocak-Mart Arası dönemde 1.364 kişinin İŞKUR tarafından işe yerleştirildiği ve bu dönemde İş ve Meslek Danışmanları tarafından 1.513 işyerine ziyaret edildiğini paylaşan Akalın, bunların yanında 369’u engelli, 44’ü eski hükümlü olmak üzere toplam 2.795 kişiye danışmanlık hizmeti verildiği aktardı.
 
Toplantının devamında ise gündemde yer alan İİMEK 2021 yılı Denetim Kurulu Raporu ve 11 tane Engelli Hibe Desteği Başvurusu görüşüldü. Toplantı görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.

Vali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantıya, Burdur Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatör V. Mustafa Yüce, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Yörük, Ticaret İl Müdürü Aylin Sadice Çağlar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Tuğay, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Metin Sipahi, TÜRK-İŞ Temsilcisi Mustafa Onay, Hak-İş Temsilcisi Ercan Karaca ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Selçuk Örnek katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.