İBİŞ’İN RÜYASI TİYATROSU BURDUR’DA

Sanat 21.02.2017 - 09:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İBİŞ’İN RÜYASI TİYATROSU BURDUR’DA

İBİŞ’İN RÜYASI TİYATROSU BURDUR’DA...
Antalya Devlet Tiyatrolarının hazırladığı, Tarık Buğra’nın eseri olan İbişin Rüyası, Perşembe akşamı Burdur’da sahnelenecek. Saat 8’de MAKÜ Oditoryumda sergilenecek tiyatro Burdur’a sanatsal bir değer daha kazandıracak. Kendisi, ailesi, arkadaşlarıyla bu sanat şölenine katılmak isteyen vatandaşlar tiyatronun biletlerini Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edebilecek. Bilet fiyatları: tam: 5 TL, öğrenci: 3 TL    İBİŞİN RÜYASI Roman, 1930'lu yıllarda İstanbul'da geleneksel tiyatro anlayışı ile oyunculuk yapmayı inatla sürdüren bir ortaoyuncunun çileli sanat hayatını ve fırtınalı aşkını anlatır. Ortaoyununun ünlü ismi Naşit Özcan'ın hayatından ilham alarak kaleme alınan eser, yazarı Tarık Buğra'nın hayatından da izler taşır.[1] İlk defa 1970 yılında Hisar Yayınları tarafından yayımlanan eser yazara “TRT Roman Ödülleri Yarışması”nda Başarı Ödülü kazandırdı.
İBİŞ’İN RÜYASI TİYATROSU BURDUR’DA...

Antalya Devlet Tiyatrolarının hazırladığı, Tarık Buğra’nın eseri olan İbişin Rüyası, Perşembe akşamı Burdur’da sahnelenecek. Saat 8’de MAKÜ Oditoryumda sergilenecek tiyatro Burdur’a sanatsal bir değer daha kazandıracak.

Kendisi, ailesi, arkadaşlarıyla bu sanat şölenine katılmak isteyen vatandaşlar tiyatronun biletlerini Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edebilecek. Bilet fiyatları: tam: 5 TL, öğrenci: 3 TL

  

İBİŞİN RÜYASI

Roman, 1930'lu yıllarda İstanbul'da geleneksel tiyatro anlayışı ile oyunculuk yapmayı inatla sürdüren bir ortaoyuncunun çileli sanat hayatını ve fırtınalı aşkını anlatır. Ortaoyununun ünlü ismi Naşit Özcan'ın hayatından ilham alarak kaleme alınan eser, yazarı Tarık Buğra'nın hayatından da izler taşır.[1] İlk defa 1970 yılında Hisar Yayınları tarafından yayımlanan eser yazara “TRT Roman Ödülleri Yarışması”nda Başarı Ödülü kazandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.