GELEN ÖĞRENCİLER BURDUR GÖLÜ’NÜN DURUMUNU GÖRÜNCE ŞOKE OLDU

Gündem 12.10.2021 - 11:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

GELEN ÖĞRENCİLER BURDUR GÖLÜ’NÜN DURUMUNU GÖRÜNCE ŞOKE OLDU

GELEN ÖĞRENCİLER BURDUR GÖLÜ’NÜN DURUMUNU GÖRÜNCE ŞOKE OLDU
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yüz yüze eğitime geçmesi ile Burdur’a gelen öğrenciler Burdur Gölü’nün durumunu görünce şoke oldu.   Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri İlayda Özeken ve Gülcan Akçay pandemi nedeniyle ara verilen eğitimin ardından 1,5 yıl sonra ilk defa geldikleri Burdur’da vakit geçirmek için gittikleri Burdur Gölü sahilinde göldeki çekilmeyi görünce şoke oldular.   İlayda Özeken isimli öğrenci; “MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Pandemi dolayısıyla eğitimimize online olarak devam etmiştik. Bu yıl yüz yüze eğitim başlayınca geldiğimiz Burdur’da gölün çok fazla çekildiğini fark ettik. Bu durum çok üzücü. Gölün bu hali içimizi acıttı. Gerçekten çok üzücü bir durum” diye konuştu. Gülcan Akçay isimli öğrenci de “iki sene önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde eğitime başladık. Geçen yıl pandemiden dolayı burada değildik. Bu yıl yüz yüze eğitimin başlaması ile Burdur’a geldik. Gördük ki göl seviyesi 2 yıl önceye göre baya çekilmiş. Bu durum bizi çok üzdü. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz, gerçekten gölün durumu içler acısı” dedi.   Türkiye’nin yedinci büyük gölü olan ve son yıllarda yaşanan kuraklığında etkisiyle kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olan Burdur Gölü’nün su seviyesi 50 yılda 17,7 metre düştü.  En eski su seviye ölçümü 1959 yılı aralık ayında 851,32 metre olarak ölçülen Burdur Gölü’nde ölçülen en yüksek su seviyesi ise 1970 yılında 857,54 metre olarak gerçekleşti. Burdur Gölü’nün su seviyesi bir Haziran 2021 tarihi itibariyle 839.83 metre olarak ölçüldü. Aralık 1959’da 205,54 km2 olarak ölçülen gölün yüzeyi ise 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle 123,45 km2’ye, 6062,48 hm3 olarak ölçülen hacim ise 3731,67 hm3’e düştü.  
GELEN ÖĞRENCİLER BURDUR GÖLÜ’NÜN DURUMUNU GÖRÜNCE ŞOKE OLDU

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yüz yüze eğitime geçmesi ile Burdur’a gelen öğrenciler Burdur Gölü’nün durumunu görünce şoke oldu.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri İlayda Özeken ve Gülcan Akçay pandemi nedeniyle ara verilen eğitimin ardından 1,5 yıl sonra ilk defa geldikleri Burdur’da vakit geçirmek için gittikleri Burdur Gölü sahilinde göldeki çekilmeyi görünce şoke oldular.

 

İlayda Özeken isimli öğrenci; “MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Pandemi dolayısıyla eğitimimize online olarak devam etmiştik. Bu yıl yüz yüze eğitim başlayınca geldiğimiz Burdur’da gölün çok fazla çekildiğini fark ettik. Bu durum çok üzücü. Gölün bu hali içimizi acıttı. Gerçekten çok üzücü bir durum” diye konuştu.

Gülcan Akçay isimli öğrenci de “iki sene önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde eğitime başladık. Geçen yıl pandemiden dolayı burada değildik. Bu yıl yüz yüze eğitimin başlaması ile Burdur’a geldik. Gördük ki göl seviyesi 2 yıl önceye göre baya çekilmiş. Bu durum bizi çok üzdü. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz, gerçekten gölün durumu içler acısı” dedi.

 

Türkiye’nin yedinci büyük gölü olan ve son yıllarda yaşanan kuraklığında etkisiyle kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olan Burdur Gölü’nün su seviyesi 50 yılda 17,7 metre düştü.

 En eski su seviye ölçümü 1959 yılı aralık ayında 851,32 metre olarak ölçülen Burdur Gölü’nde ölçülen en yüksek su seviyesi ise 1970 yılında 857,54 metre olarak gerçekleşti. Burdur Gölü’nün su seviyesi bir Haziran 2021 tarihi itibariyle 839.83 metre olarak ölçüldü.

Aralık 1959’da 205,54 km2 olarak ölçülen gölün yüzeyi ise 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle 123,45 km2’ye, 6062,48 hm3 olarak ölçülen hacim ise 3731,67 hm3’e düştü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.