DSİ, ALTINYAYLA'DA ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Gündem 09.08.2022 - 17:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

DSİ, ALTINYAYLA'DA ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

DSİ, ALTINYAYLA'DA ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ
Burdur'un Altınyayla ilçesinde başlanan gölet inşaatında çalışmalar devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 1.910 dekar tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak. Burdur'un ilçelerine DSİ tarafından özellikle son dönemde kazandırılan su yapıları bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.  Altınyayla'da 48 metre gövde yüksekliğiyle 800 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olan gölet inşaatında çalışmalar devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 1.910 dekar tarım arazisi modern sulama sistemiyle suya kavuşacak. Altınyayla Göleti, sulu tarımı yaygınlaştırarak ürün çeşitliliğine de katkı sağlayacak. Bununla birlikte Altınyayla Göletinin kullanıma başlanılmasıyla tarıma dayalı sanayide gelişimin hızlanması ve bölge halkının Sosyo-ekonomik refahına katkı sağlaması amaçlanıyor.  
DSİ, ALTINYAYLA'DA ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Burdur'un Altınyayla ilçesinde başlanan gölet inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 1.910 dekar tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak.

Burdur'un ilçelerine DSİ tarafından özellikle son dönemde kazandırılan su yapıları bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. 

Altınyayla'da 48 metre gövde yüksekliğiyle 800 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olan gölet inşaatında çalışmalar devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 1.910 dekar tarım arazisi modern sulama sistemiyle suya kavuşacak.

Altınyayla Göleti, sulu tarımı yaygınlaştırarak ürün çeşitliliğine de katkı sağlayacak. Bununla birlikte Altınyayla Göletinin kullanıma başlanılmasıyla tarıma dayalı sanayide gelişimin hızlanması ve bölge halkının Sosyo-ekonomik refahına katkı sağlaması amaçlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.