ÇOCUKLARA "SALONA KOŞ SPORLA COŞ" PROJESİ

Çocuk (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2014 - 10:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇOCUKLARA "SALONA KOŞ SPORLA COŞ" PROJESİ

Güvenli Hayat ile Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından hazırlanan “Salona Koş, Sporla Coş” projesinin, 1 Temmuz’da uygulanmaya başlayacağı belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcılarımız Ömer Sezer, Erdal Dengiz, İsa Yılmaz, Fahri İnceyavuz, Ramazan Ahmet Taşır, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Gökhan Demir, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Yaşar Çetin, birim amirleri ve projede yer alacak olan risk altındaki çocuklar ile ailelerinin katıldığı açılış toplantısı yapıldı.“Salona Koş, Sporla Coş” projesi ile Antalya’ya göç ile gelmiş, risk altında bulunan aile ve tek ebeveynli ilk ve orta okul çağındaki 06-16 yaş grubu çocuklara sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek yeteneklerinin tespit edilmesi, spor bilinci kazandırılması ve topluma faydalı bireyler olmalarının amaçlandığı belirtildi.Altı ay sürecek olan projede, basketbol, futbol, yüzme ve ritmik jimnastik branşlarında 200 çocuğun haftada üç gün ikişer saat, konusunda uzman 20 eğitici ve antrenörler nezaretinde eğitimler alacağı kaydedildi. Altı ay boyunca çocuklarla yakından ilgilenilerek spor kurslarının düzenleneceği, sosyal ve kültürel geziler ve etkinlikler gerçekleştirileceği, bilgilendirici faaliyetler yapılacağı ve böylelikle çocukların kendini ifade etme ve sorumluluk duygusu geliştirmelerinin hedeflendiği kaydedildi.Proje ile hedef kitlede yer alan risk altındaki çocuklarda spor bilinci oluşturularak suçtan uzak tutulmaya çalışılması, maddi imkansızlıklardan dolayı spor yapamayan yetenekli çocuklara destek olunması ve güvenilir ortamlarda spor yapmalarına imkan sağlanması, anne ve babaların, çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda bilinçlendirilmesi, çocukların spor yaparak bedensel fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunularak, topluma faydalı bireyler olmalarının amaçlandığı da vurgulandı.
Güvenli Hayat ile Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından hazırlanan “Salona Koş, Sporla Coş” projesinin, 1 Temmuz’da uygulanmaya başlayacağı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcılarımız Ömer Sezer, Erdal Dengiz, İsa Yılmaz, Fahri İnceyavuz, Ramazan Ahmet Taşır, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Gökhan Demir, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Yaşar Çetin, birim amirleri ve projede yer alacak olan risk altındaki çocuklar ile ailelerinin katıldığı açılış toplantısı yapıldı.
“Salona Koş, Sporla Coş” projesi ile Antalya’ya göç ile gelmiş, risk altında bulunan aile ve tek ebeveynli ilk ve orta okul çağındaki 06-16 yaş grubu çocuklara sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek yeteneklerinin tespit edilmesi, spor bilinci kazandırılması ve topluma faydalı bireyler olmalarının amaçlandığı belirtildi.
Altı ay sürecek olan projede, basketbol, futbol, yüzme ve ritmik jimnastik branşlarında 200 çocuğun haftada üç gün ikişer saat, konusunda uzman 20 eğitici ve antrenörler nezaretinde eğitimler alacağı kaydedildi. Altı ay boyunca çocuklarla yakından ilgilenilerek spor kurslarının düzenleneceği, sosyal ve kültürel geziler ve etkinlikler gerçekleştirileceği, bilgilendirici faaliyetler yapılacağı ve böylelikle çocukların kendini ifade etme ve sorumluluk duygusu geliştirmelerinin hedeflendiği kaydedildi.
Proje ile hedef kitlede yer alan risk altındaki çocuklarda spor bilinci oluşturularak suçtan uzak tutulmaya çalışılması, maddi imkansızlıklardan dolayı spor yapamayan yetenekli çocuklara destek olunması ve güvenilir ortamlarda spor yapmalarına imkan sağlanması, anne ve babaların, çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda bilinçlendirilmesi, çocukların spor yaparak bedensel fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunularak, topluma faydalı bireyler olmalarının amaçlandığı da vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.