ÇİĞ SÜT FİYATI BELLİ OLDU

Ekonomi 30.11.2021 - 09:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

ÇİĞ SÜT FİYATI BELLİ OLDU

ÇİĞ SÜT FİYATI BELLİ OLDU
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, süt konseyinin aldığı kararı açıkladı.     29 Kasım Pazartesi günü Süt konseyinin toplandığını söyleyen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeni süt fiyatımız belli oldu. 8 Aralık'tan itibaren geçerli olacak. Üreticilerimizin Her Daim Yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Üreticilerimizin Girdilerinde Yaşanan Zorlukları hep beraber Aşacağız. Bereketli Olsun." ifadelerini kullandı. Süt Konseyinde alınan kararı açıklayan Bayram Özçelik, bakanlığın açıklamış olduğu bilgileri şu şekilde aktardı; "Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 29 Kasım 2021 tarihinde toplandı. Bu kapsamda 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı, çiğ süt birim desteği hariç 4,70 TL/Lt. olarak belirlenmiştir. Uygulanacak kalite kriterlerinde 3,6 yağ ve 3,2 protein değerleri baz alınacaktır. Ayrıca yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem(0,1'lik değişim ) için +7 kuruş fark uygulanacaktır. Ulusal süt konseyi maliyet ve satışlarda ön görülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verilecektir."  
ÇİĞ SÜT FİYATI BELLİ OLDU

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, süt konseyinin aldığı kararı açıkladı.

 

 

29 Kasım Pazartesi günü Süt konseyinin toplandığını söyleyen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeni süt fiyatımız belli oldu. 8 Aralık'tan itibaren geçerli olacak. Üreticilerimizin Her Daim Yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Üreticilerimizin Girdilerinde Yaşanan Zorlukları hep beraber Aşacağız. Bereketli Olsun." ifadelerini kullandı.

Süt Konseyinde alınan kararı açıklayan Bayram Özçelik, bakanlığın açıklamış olduğu bilgileri şu şekilde aktardı;

"Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 29 Kasım 2021 tarihinde toplandı. Bu kapsamda 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı, çiğ süt birim desteği hariç 4,70 TL/Lt. olarak belirlenmiştir. Uygulanacak kalite kriterlerinde 3,6 yağ ve 3,2 protein değerleri baz alınacaktır. Ayrıca yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem(0,1'lik değişim ) için +7 kuruş fark uygulanacaktır. Ulusal süt konseyi maliyet ve satışlarda ön görülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verilecektir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.