ÇAVDIR’DA KIŞ AYINDA DA DOMATES ÜRETİLİYOR

Yaşam 12.01.2021 - 09:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÇAVDIR’DA KIŞ AYINDA DA DOMATES ÜRETİLİYOR

VERİMLİ DOMATES ÜRETİMİ İLE BÖLGEDE ÖRNEK OLUYOR...
Burdur'un Çavdır İlçesi'nde kış ayları içerisinde tek domates üreticisi Ayhan Nurlu, verimli domates üretimi ile bölgede örnek oluyor.   Çavdır ve civarında kış aylarında tek domates üreticisi Ayhan Nurlu, Ocak ayının ilk haftasına kadar çok verimli pembe domates ürettiğini söyledi.  Kış aylarında verimli domates üretimi için fanlı soba ile ısıyı sabit tutmak gerektiğini belirten Üretici Nurlu, sera içerisinde sık sık brülörlü üfleyen fanlı soba kullanıyor. Ayrıca isteyen çiftçilere de kış aylarında domates üretiminin püf noktalarını da paylaşmaya hazır.    Çavdır ve civarında bu işin yapılacağına inanmayanların olduğunu söyleyen Üretici Ayhan Nurlu, "Fide cinsi ve işin püf noktalarını çiftçi arkadaşlarımızla paylaşabilirim. Domatesin kilosunu ortalama 5 TL'den satıyorum. Kazanç gayet güzel. Domates üretiminin kış aylarında bu bölgede yapılabileceğini kanıtlamış olduk. 3 Dönüm seradan 30 ton pembe domates aldık. Ürün bitmek üzere, 2,5 aya kadar yeni fidanlar ekilecek." şeklinde konuştu.    
VERİMLİ DOMATES ÜRETİMİ İLE BÖLGEDE ÖRNEK OLUYOR...

Burdur'un Çavdır İlçesi'nde kış ayları içerisinde tek domates üreticisi Ayhan Nurlu, verimli domates üretimi ile bölgede örnek oluyor.

 

Çavdır ve civarında kış aylarında tek domates üreticisi Ayhan Nurlu, Ocak ayının ilk haftasına kadar çok verimli pembe domates ürettiğini söyledi. 

Kış aylarında verimli domates üretimi için fanlı soba ile ısıyı sabit tutmak gerektiğini belirten Üretici Nurlu, sera içerisinde sık sık brülörlü üfleyen fanlı soba kullanıyor. Ayrıca isteyen çiftçilere de kış aylarında domates üretiminin püf noktalarını da paylaşmaya hazır. 

 

Çavdır ve civarında bu işin yapılacağına inanmayanların olduğunu söyleyen Üretici Ayhan Nurlu, "Fide cinsi ve işin püf noktalarını çiftçi arkadaşlarımızla paylaşabilirim. Domatesin kilosunu ortalama 5 TL'den satıyorum. Kazanç gayet güzel. Domates üretiminin kış aylarında bu bölgede yapılabileceğini kanıtlamış olduk. 3 Dönüm seradan 30 ton pembe domates aldık. Ürün bitmek üzere, 2,5 aya kadar yeni fidanlar ekilecek." şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.