ÇARPICI FAİZ İNDİRİMİ VE BÜYÜME YORUMU: HEDEF ERKEN SEÇİM

Gündem 19.10.2021 - 11:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

ÇARPICI FAİZ İNDİRİMİ VE BÜYÜME YORUMU: HEDEF ERKEN SEÇİM

ÇARPICI FAİZ İNDİRİMİ VE BÜYÜME YORUMU: HEDEF ERKEN SEÇİM!
İktidarın faiz indirimlerine devam ederek büyüme temposunu artıracağını belirten Prof. Dr. Korkut Boratav, hedefin 'erken seçime gitmek olduğunu iddia etti.   İktisat dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Korkut Boratav, döviz fiyatlarındaki yükseliş, büyüme ve faizle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İktidarın hedefinin erken seçim olduğun savunan Boratov, ekonomide yaşananların başka bir mantıklı açıklaması bulunmadığını söyledi. Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'a konuşan Boratav, Türkiye'nin büyüme öngörüsüyle ilgili genel bir kanı olduğunu belirtti. "Kredi derecelendirme kuruluşları, IMF ve Türkiye’deki gözlemciler sanayi istatistiklerine, öncü verilere bakarak büyümeyi öngörüyor." diyen Boratov, kırılganlıkların daha da yükseleceğini belirtti.   "ASIL HEDEF ERKEN SEÇİM" Kısa dönemli bir büyüme temposunun hedeflendiğini belirten Boratov, asıl hedefin ise bu durumun yarattığı algı ile erken seçime gitmek olduğunu iddia etti.  
ÇARPICI FAİZ İNDİRİMİ VE BÜYÜME YORUMU: HEDEF ERKEN SEÇİM!

İktidarın faiz indirimlerine devam ederek büyüme temposunu artıracağını belirten Prof. Dr. Korkut Boratav, hedefin 'erken seçime gitmek olduğunu iddia etti.

 

İktisat dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Korkut Boratav, döviz fiyatlarındaki yükseliş, büyüme ve faizle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın hedefinin erken seçim olduğun savunan Boratov, ekonomide yaşananların başka bir mantıklı açıklaması bulunmadığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'a konuşan Boratav, Türkiye'nin büyüme öngörüsüyle ilgili genel bir kanı olduğunu belirtti. "Kredi derecelendirme kuruluşları, IMF ve Türkiye’deki gözlemciler sanayi istatistiklerine, öncü verilere bakarak büyümeyi öngörüyor." diyen Boratov, kırılganlıkların daha da yükseleceğini belirtti.

 

"ASIL HEDEF ERKEN SEÇİM"

Kısa dönemli bir büyüme temposunun hedeflendiğini belirten Boratov, asıl hedefin ise bu durumun yarattığı algı ile erken seçime gitmek olduğunu iddia etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.