BURDUR VALİLİĞİNDEN KÜLTÜR MİRASIMIZA 2 YENİ KİTAP

Kültür 03.02.2022 - 11:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR VALİLİĞİNDEN KÜLTÜR MİRASIMIZA 2 YENİ KİTAP

BURDUR VALİLİĞİNDEN KÜLTÜR MİRASIMIZA 2 YENİ KİTAP
Her Yönü İle Burdur 2021 ve Burdur Folkloru isimli 2 kitap çıkartılmasına öncü olan Burdur Valiliği kentin kültür mirasına sahip çıkıyor. Burdur ilinin Biyolojik zenginlerini, Nüfus ve yerleşme özelliklerini, Ekonomisini, Yer Altı Zenginliklerini, Turizm potansiyelini ve Tarihsel dönemleri gibi birçok konulara geniş bir bilgi perspektifi ile değinen “Her Yönü ile Burdur 2021” kitabı Akdeniz Bölgesinin incisi Burdur’u daha yakından tanıtmayı amaçlıyor. “Burdur Folkloru” isimli kitapta ise Burdur’un Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak yüzyıllardır kentte yaşatılan değerlerin tanıtımını amaçlıyor. Törenler ve uygulamalardan, Evlilikler, sünnet törenleri, halk oyunları ve çeşitli birçok kültürel değerlerinin yaşantısına değiniyor. İki kitabında çıkartılmasında öncü olan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Değerlerimizin tespiti ile onların gelecek kuşaklara aktarılması bugünden çok yarınlar için gereklidir. Bilimsel metotlarla derlenip kayıt altına alınan verileri güvenle saklama ve geleceğe taşımada halen en iyi yöntem, onları kitap haline getirmektir. Bu amaçla Valiliğimizce bastırılmış olan Her Yönü İle BURDUR 2021 ve Burdur Folkloru kitaplarını bilgilerinize arz eder, selam ve saygılarımı sunarım.” Dedi.
BURDUR VALİLİĞİNDEN KÜLTÜR MİRASIMIZA 2 YENİ KİTAP

Her Yönü İle Burdur 2021 ve Burdur Folkloru isimli 2 kitap çıkartılmasına öncü olan Burdur Valiliği kentin kültür mirasına sahip çıkıyor.

Burdur ilinin Biyolojik zenginlerini, Nüfus ve yerleşme özelliklerini, Ekonomisini, Yer Altı Zenginliklerini, Turizm potansiyelini ve Tarihsel dönemleri gibi birçok konulara geniş bir bilgi perspektifi ile değinen “Her Yönü ile Burdur 2021” kitabı Akdeniz Bölgesinin incisi Burdur’u daha yakından tanıtmayı amaçlıyor.

“Burdur Folkloru” isimli kitapta ise Burdur’un Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak yüzyıllardır kentte yaşatılan değerlerin tanıtımını amaçlıyor. Törenler ve uygulamalardan, Evlilikler, sünnet törenleri, halk oyunları ve çeşitli birçok kültürel değerlerinin yaşantısına değiniyor.

İki kitabında çıkartılmasında öncü olan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Değerlerimizin tespiti ile onların gelecek kuşaklara aktarılması bugünden çok yarınlar için gereklidir. Bilimsel metotlarla derlenip kayıt altına alınan verileri güvenle saklama ve geleceğe taşımada halen en iyi yöntem, onları kitap haline getirmektir. Bu amaçla Valiliğimizce bastırılmış olan Her Yönü İle BURDUR 2021 ve Burdur Folkloru kitaplarını bilgilerinize arz eder, selam ve saygılarımı sunarım.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.