BURDUR VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Gündem 21.09.2021 - 14:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

BURDUR VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
Burdur Ticaret İl Müdürlüğü tarafından İlimiz genelinde, başta gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere yetki alanı dahilindeki tüm sektörlerde “Etiket, Garanti Belgesi, Kullanma Kılavuzu, Ambalaj ve Gramaj Değişikliği, Haksız Fiyat Artışı, Stokçuluk” konularında denetimlere aralıksız devam edilmektedir.     Planlı denetimlerin yanı sıra Alo 175 ve Haksız Fiyat Artışı (HFA) şikâyet sistemi üzerinden yapılan başvurular denetim planına alınarak denetimler sürdürülmektedir. Eylül ayından başından itibaren okulların açılması ile birlikte, Okul Kıyafeti ve Kırtasiye denetimlerine hız verilmiş, firmalara mevzuat hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmış, firmaların Kayıtlı oldukları odalara da gerekli uyarılarda bulunulmuştur.   Bu kapsamda İl Merkezinde 9’u kırtasiye olmak üzere toplam 24 işyerinde 169 ürün denetimi yapılmıştır. Kaymakamlıklar, İl, İlçe, Belde Belediye Başkanlıkları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığıyla koordinasyon içerisinde yapılan denetimlerin sonuçları günlük ve haftalık olarak mail ortamında Ticaret Bakanlığına bildirilmektedir.  
BURDUR VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Burdur Ticaret İl Müdürlüğü tarafından İlimiz genelinde, başta gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere yetki alanı dahilindeki tüm sektörlerde “Etiket, Garanti Belgesi, Kullanma Kılavuzu, Ambalaj ve Gramaj Değişikliği, Haksız Fiyat Artışı, Stokçuluk” konularında denetimlere aralıksız devam edilmektedir.

 

 

Planlı denetimlerin yanı sıra Alo 175 ve Haksız Fiyat Artışı (HFA) şikâyet sistemi üzerinden yapılan başvurular denetim planına alınarak denetimler sürdürülmektedir.

Eylül ayından başından itibaren okulların açılması ile birlikte, Okul Kıyafeti ve Kırtasiye denetimlerine hız verilmiş, firmalara mevzuat hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmış, firmaların Kayıtlı oldukları odalara da gerekli uyarılarda bulunulmuştur.

 

Bu kapsamda İl Merkezinde 9’u kırtasiye olmak üzere toplam 24 işyerinde 169 ürün denetimi yapılmıştır.

Kaymakamlıklar, İl, İlçe, Belde Belediye Başkanlıkları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığıyla koordinasyon içerisinde yapılan denetimlerin sonuçları günlük ve haftalık olarak mail ortamında Ticaret Bakanlığına bildirilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.