BURDUR'UN İLK VE TEK KEPÇE OPERATÖRÜ OLDU

Gündem 10.05.2021 - 09:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR'UN İLK VE TEK KEPÇE OPERATÖRÜ OLDU

BURDUR'UN BİR KADIN OLARAK İLK VE TEK KEPÇE OPERATÖRÜ OLDU
Burdur'da Mahrukatçılar Sitesi'nde hurdacılık yapan eşine yardım amaçlı kepçe operatörlüğü yapıyor.     Eşine yardımcı amaçlı kepçe operatörlüğü yapmaya karar veren Makbule Ateş, 2 günde kepçe operatörü oldu. Burdur'un İlk ve tek kadın kepçe operatörü 30 yaşındaki Makbule Ateş görenleri şaşkına çeviriyor. Birçok erkeğin bile başaramadığını başaran 2 çocuk annesi Makbule Ateş, 4 yıldır kepçe operatörlüğü yapıyor hem de eşine yardım ediyor.  4 Yıldır Burdur'da yaşayan ve Burdur'a gelmeden önce sürücü eğitmenliği yaptığını söylediğini dile getiren Ateş, kadınların istediği her şeyi başarabileceğini söyledi. 2 günde kepçe operatörlüğüne başlayan Makbule Ateş, işyerini tek başına işletiyor. Makbule Ateş yaptığı açıklamada, "Burdur'a taşınalı dört yıl oldu. 4 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işe, eşime yardımcı olmak için başlamıştım. Daha önce başkasının yanında işçi olarak çalışıyordum ama "kendi işimiz olduğu sürece neden kendimiz yapmayalım?" dedim Normalde sürücü eğitmenliği yapıyordum. Özel dersler veriyordum. Bütün arabaları kullanabiliyorum. Bunu neden kullanmayayım ki dedim. Bunu da yapabilirim diye düşündüm. Eşim ilk başlarda bana yapamazsın dedi. Ama ben azmettim. Her şeyi yaptık bunu da yaparım dedim ve başına geçtim, 2 günde öğrendim" ifadelerini kullandı.   "KADININ YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK" Yaptığı işin bir kadın için zorluğu olmadığını vurgulayan Makbule Ateş, "Azmeden, çalışan her şeyi başarır ve yapar. Kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Kendi işimi de kendim yapıyorum. Eşim hep dışarda, iş yerinde olmuyor. Kendi başıma bu iş yerini işletebiliyorum." şeklinde konuştu. Her iş gibi kepçe operatörlüğünün de zorluklarını olduğunu belirten Makbule Ateş, "Her çalışan anne gibi bizde sabah gelip akşam dönüyoruz. Ama bir kadın olarak bir zorluğu yok benim için. Çalışmayı seviyorum. Severek yapıyorum" dedi.    
BURDUR'UN BİR KADIN OLARAK İLK VE TEK KEPÇE OPERATÖRÜ OLDU

Burdur'da Mahrukatçılar Sitesi'nde hurdacılık yapan eşine yardım amaçlı kepçe operatörlüğü yapıyor.

 

 

Eşine yardımcı amaçlı kepçe operatörlüğü yapmaya karar veren Makbule Ateş, 2 günde kepçe operatörü oldu.

Burdur'un İlk ve tek kadın kepçe operatörü 30 yaşındaki Makbule Ateş görenleri şaşkına çeviriyor. Birçok erkeğin bile başaramadığını başaran 2 çocuk annesi Makbule Ateş, 4 yıldır kepçe operatörlüğü yapıyor hem de eşine yardım ediyor. 

4 Yıldır Burdur'da yaşayan ve Burdur'a gelmeden önce sürücü eğitmenliği yaptığını söylediğini dile getiren Ateş, kadınların istediği her şeyi başarabileceğini söyledi.

2 günde kepçe operatörlüğüne başlayan Makbule Ateş, işyerini tek başına işletiyor.

Makbule Ateş yaptığı açıklamada, "Burdur'a taşınalı dört yıl oldu. 4 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işe, eşime yardımcı olmak için başlamıştım. Daha önce başkasının yanında işçi olarak çalışıyordum ama "kendi işimiz olduğu sürece neden kendimiz yapmayalım?" dedim

Normalde sürücü eğitmenliği yapıyordum. Özel dersler veriyordum. Bütün arabaları kullanabiliyorum. Bunu neden kullanmayayım ki dedim. Bunu da yapabilirim diye düşündüm. Eşim ilk başlarda bana yapamazsın dedi. Ama ben azmettim. Her şeyi yaptık bunu da yaparım dedim ve başına geçtim, 2 günde öğrendim" ifadelerini kullandı.


 

"KADININ YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK"

Yaptığı işin bir kadın için zorluğu olmadığını vurgulayan Makbule Ateş, "Azmeden, çalışan her şeyi başarır ve yapar. Kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Kendi işimi de kendim yapıyorum.


Eşim hep dışarda, iş yerinde olmuyor. Kendi başıma bu iş yerini işletebiliyorum." şeklinde konuştu.

Her iş gibi kepçe operatörlüğünün de zorluklarını olduğunu belirten Makbule Ateş, "Her çalışan anne gibi bizde sabah gelip akşam dönüyoruz. Ama bir kadın olarak bir zorluğu yok benim için. Çalışmayı seviyorum. Severek yapıyorum" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.