Burdur ülkü ocakları uluslararası gençlik kongresinde

Siyaset 23.05.2019 - 13:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur ülkü ocakları uluslararası gençlik kongresinde

Samsun’da düzenlenen Uluslararası Birinci Gençlik Kongresine Burdur ülkü ocakları katılım sağladı.
 Samsun’da düzenlenen  Uluslararası  Birinci Gençlik Kongresine Burdur ülkü ocakları  katılım sağladı. Milli mücadelenin 100. yılı nedeniyle Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Gençlik Kongresi sona erdi.  Samsun'da gerçekleştirilen ve 2 gün süren kurultaya, ülkemizin önde gelen siyasetçi ve akademisyenleri katıldı. Burdur'dan Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan METE'nin de katıldığı kurultayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesini Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Dr. Sinan ATEŞ açıkladı.Açıklamada şu görüşleri dikkat çekici oldu:   - Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele kahramanları “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” iradesini göstermişlerdir. Bu suretle millî iradenin önemini vurgulamış, idare sistemimize “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” prensibini yerleştirmişlerdir. Bu anlayış 21. yüzyıl Türkiye’sinde de tavizsiz bir şekilde sürdürülmeli, millî irade dışında herhangi bir yola tevessül edilmesine asla müsamaha gösterilmemelidir. Türk gençliği, millî irade ve demokrasi dışında hiçbir ara rejim ve vesayeti kabul etmeyecek, aksi bir girişime asla rıza göstermeyecektir. Bu ülküye ulaşma yolunda, Türk gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde veciz bir şekilde işaret ettiği gibi, “muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut” olduğunun bilincindedir. Sayın Ateş sözlerini,Ne Mutlu Türk’üm Diyene! Diyerek tamamladı.  
Samsun’da düzenlenen Uluslararası Birinci Gençlik Kongresine Burdur ülkü ocakları katılım sağladı.

 Samsun’da düzenlenen  Uluslararası  Birinci Gençlik Kongresine Burdur ülkü ocakları  katılım sağladı.

Milli mücadelenin 100. yılı nedeniyle Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Gençlik Kongresi sona erdi. 

Samsun'da gerçekleştirilen ve 2 gün süren kurultaya, ülkemizin önde gelen siyasetçi ve akademisyenleri katıldı. Burdur'dan Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan METE'nin de katıldığı kurultayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesini Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Dr. Sinan ATEŞ açıkladı.Açıklamada şu görüşleri dikkat çekici oldu:

 

- Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele kahramanları “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” iradesini göstermişlerdir. Bu suretle millî iradenin önemini vurgulamış, idare sistemimize “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” prensibini yerleştirmişlerdir. Bu anlayış 21. yüzyıl Türkiye’sinde de tavizsiz bir şekilde sürdürülmeli, millî irade dışında herhangi bir yola tevessül edilmesine asla müsamaha gösterilmemelidir. Türk gençliği, millî irade ve demokrasi dışında hiçbir ara rejim ve vesayeti kabul etmeyecek, aksi bir girişime asla rıza göstermeyecektir.

Bu ülküye ulaşma yolunda, Türk gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde veciz bir şekilde işaret ettiği gibi, “muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut” olduğunun bilincindedir.

Sayın Ateş sözlerini,Ne Mutlu Türk’üm Diyene! Diyerek tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.