BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN HIZLI TREN ÇIKIŞI

Gündem 26.07.2022 - 15:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN HIZLI TREN ÇIKIŞI

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN HIZLI TREN ÇIKIŞI
Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik çalışma grubu, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Eskişehir çıkışlı Burdur-Isparta-Antalya güzergahlı hızlı tren projesi hakkında basın açıklaması düzenledi. Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik çalışma grubu, Eskişehir çıkışlı Burdur-Isparta-Antalya güzergahlı hızlı tren projesinin 9 Haziran 2022 tarihinde son şekli verilerek sunumu yapılan 26396 numaralı ÇED raporunu incelediklerini belirterek Burdur adına kaygılarını dile getirdi. Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik çalışma grubu başkanı Ali Orhan Kutluer, “Bizi ilk etapta ilgilendiren Gönen ayrımı ile Çeltikçi arasında iki ayrı hat projelendirmiş olmalarıdır. Bu iki hattın biri Burdur’dan geçiyor bir diğeri de Isparta’dan geçiyor. Bu iki hattın toplamı 279 kilometre. Bizim teklifimiz trenin Gönen’den Burdur’a gelip Isparta’dan Çeltikçi’ye ulaşması. 279 kilometrelik 2 toplam hat 185 kilometreye düşüyor.  Yani 94 kilometre kısalıyor. Bunun da maliyete etkisi 10 yani 1 milyar TL civarında bir ekonomi sağlıyor.” dedi.  Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın ise, “Bu tren birilerine rağmen Burdur’dan geçecek” diye konuştu.    
BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN HIZLI TREN ÇIKIŞI

Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik çalışma grubu, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Eskişehir çıkışlı Burdur-Isparta-Antalya güzergahlı hızlı tren projesi hakkında basın açıklaması düzenledi.

Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik çalışma grubu, Eskişehir çıkışlı Burdur-Isparta-Antalya güzergahlı hızlı tren projesinin 9 Haziran 2022 tarihinde son şekli verilerek sunumu yapılan 26396 numaralı ÇED raporunu incelediklerini belirterek Burdur adına kaygılarını dile getirdi.

Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik çalışma grubu başkanı Ali Orhan Kutluer, “Bizi ilk etapta ilgilendiren Gönen ayrımı ile Çeltikçi arasında iki ayrı hat projelendirmiş olmalarıdır. Bu iki hattın biri Burdur’dan geçiyor bir diğeri de Isparta’dan geçiyor. Bu iki hattın toplamı 279 kilometre. Bizim teklifimiz trenin Gönen’den Burdur’a gelip Isparta’dan Çeltikçi’ye ulaşması. 279 kilometrelik 2 toplam hat 185 kilometreye düşüyor.  Yani 94 kilometre kısalıyor. Bunun da maliyete etkisi 10 yani 1 milyar TL civarında bir ekonomi sağlıyor.” dedi. 

Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın ise, “Bu tren birilerine rağmen Burdur’dan geçecek” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.