BURDUR’DA 6 BİN YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR

Sanat 21.09.2017 - 17:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA 6 BİN YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR

BURDUR BELEDİYESİ SERAMİK ATÖLYESİ 10. DÖNEM SERGİSİ AÇILDI
Piribaşlar Evinde düzenlenen açılış töreniyle; 6 bin yıllık tarihiyle Burdur Hacılar Köyünde başlatılan ateşte pişirilen toprağın kap- kacak olmasıyla yapılan seramikler ve çeşitli kaplar ziyarete açıldı. Açılışa Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir’in yanı sıra daire müdürleri, birim amirleri, vatandaşlar ve sanatseverler katıldı. Kursiyerlerin 4 aylık Yaz döneminin eserlerinin yer aldığı sergide birbirinden güzel ve özgün eserler yer aldı. Sanata ve sanatçıya dikkat çeken bir konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuşmasının özetinde: “Birbirimizle uğraşmaktan dedikodu yapmaktan vazgeçelim. İş yapalım. Kim bu şehir için bir tuğla koyarsa Burdur’u ondan daha fazla seven yoktur. Kent belleği kazandırmalıyız. Ülke gündemi çok yoğun, çok çabuk değişiyor.  Sanattan spordan kültürden bahsedelim. Yakında Piribaşlar konağı için bir müjdemiz olacak. Hacılar da 6 bin yıldan beri toprak pişirilerek kap-kacak oluyordu. Bunu biz geleneksel hale getirilen çalışmayı, kursları devam ettiriyoruz.  Belediye olarak sanata desteğimiz devam edecek. Bu seramik ve toprak işine bizden daha sonra başlayan belediyeler bugün uluslararası festivaller düzenleyip sanatçılar getiriyor.  Bu geleneğimizi yaşatmalıyız” dedi.  
BURDUR BELEDİYESİ SERAMİK ATÖLYESİ 10. DÖNEM SERGİSİ AÇILDI

Piribaşlar Evinde düzenlenen açılış töreniyle; 6 bin yıllık tarihiyle Burdur Hacılar Köyünde başlatılan ateşte pişirilen toprağın kap- kacak olmasıyla yapılan seramikler ve çeşitli kaplar ziyarete açıldı. Açılışa Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir’in yanı sıra daire müdürleri, birim amirleri, vatandaşlar ve sanatseverler katıldı.

Kursiyerlerin 4 aylık Yaz döneminin eserlerinin yer aldığı sergide birbirinden güzel ve özgün eserler yer aldı.

Sanata ve sanatçıya dikkat çeken bir konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuşmasının özetinde: “Birbirimizle uğraşmaktan dedikodu yapmaktan vazgeçelim. İş yapalım. Kim bu şehir için bir tuğla koyarsa Burdur’u ondan daha fazla seven yoktur. Kent belleği kazandırmalıyız.

Ülke gündemi çok yoğun, çok çabuk değişiyor.  Sanattan spordan kültürden bahsedelim. Yakında Piribaşlar konağı için bir müjdemiz olacak. Hacılar da 6 bin yıldan beri toprak pişirilerek kap-kacak oluyordu. Bunu biz geleneksel hale getirilen çalışmayı, kursları devam ettiriyoruz.  Belediye olarak sanata desteğimiz devam edecek. Bu seramik ve toprak işine bizden daha sonra başlayan belediyeler bugün uluslararası festivaller düzenleyip sanatçılar getiriyor.  Bu geleneğimizi yaşatmalıyız” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.