BURDUR BELEDİYESİNDEN DUYURU

Gündem 24.08.2021 - 16:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR BELEDİYESİNDEN DUYURU

BURDUR BELEDİYESİNDEN DUYURU
Burdur Belediyesinden duyuru.     İlimizde son günlerde içme suyu ile ilgili yaşanan sıkıntıların farkındayız. Öncelikle halkımıza şunun söylemek isteriz ki; en temel ihtiyaç olan suyun halka ulaştırılamaması herhangi bir mazereti olamaz. Ancak küresel ikim krizi ve beraberinde içme suyu havzamızda bugüne kadar artan kaçak sondaj sayısı, sulu tarımın her geçen gün artmış olması,  yeraltı kaynaklarının da hızla azalmaya başlamasıyla 2016 yılından itibaren projelendirilip, 2020 yılında teslim aldığımız DSİ tarafından projesi yapılan yenilenen sondajları, ishale hattı ve depoları toplamında 40 Milyon liranın üzerinde bir borçlanma ile Burdur Belediyesinin kabul ettiği İçme Suyu Projesinde, DSİ Genel Müdürlüğünün ve Bölge Müdürlüğümüzün de öngöremediği önemli bir su kaybı maalesef yaşanmaktadır. Bunu htiğimiz ve tespit ettiğimiz günden beri normal şartlarda DSİ tarafından açılan Gökpınar havzasındaki 6 sondajdan ortalama 375 litre su lamayı hedeflerken şu anda 120 litreyi bulmayan bir kapasite ve 2 sondaj kuyusu da çalışmamaktadır. İhtiyaç suyu karşılayabilme adına 3 aydır havzada yeni sondaj kuyuları açılmakta ve Burdur Belediyesi olarak halkımızı susuz bırakmama gayreti içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir. Yukarıda ifade ettiğimiz gibi yeraltı sularının hızla çekilmiş olması ve sondaj verimlerinin azalması neticesinde Burdur kent merkezinde günlük ihtiyacı karşılayabilecek miktarda su üretimi maalesef mümkün olmamaktadır. Gökpınar havzasında yeni açtırmakta olduğumuz sondajların önümüzdeki hafta verimine ve içme suyu kalite niteliğine bakılarak içme suyu şebekemize ve depolarımıza dâhil edilerek belirli ölçüde rahatlama sağlayacağını umut ediyoruz.   Aynı zamanda 2012 yılında âtıl vaziyette kalan ve Burdur Belediyesi tarafından dava konusu edilen, Yerel Mahkemeler tarafından haklılığımıza kanat getirilip belli bir tazminat alma hakkı kazandığımız Senir suyunda da su numuneleri alınmış, uygun olduğu ortaya çıkmış ve İlbank’ta proje yapım aşamasına gelinmiştir. En önemli çağrımız şu anda saniyede yaklaşık 300 litre su elde edebileceğimiz Senir suyunun bir an evvel Burdur’umuza kazandırılması bununda uzun vadede yeterli olamaması endişesi ile Burdur’umuza mutlak surette 1 içme suyu barajının kazandırılmasının önemini vurguluyoruz.   Bir haber sitesinde yayınlanan habere göre tüm sorumluluğun Burdur Belediyesinde olduğu ve sorumluluklarını yerine getiremediği iması aynı haber sitesinin kısa bir süre önce AKP Milletvekili ve İl Örgütü tarafından içme suyu tesislerimizde yaptığı incelemelerde “BURDUR’UN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ” başlığı ile haber verilmiş olması ve şu anda yaşanan tüm sorunların Burdur Belediyesine mal edilmesi tek kelime ile insafsızlık ve tarafsız yayıncılık ilkelerine uymamaktadır. Burdur halkının saygıyla duyurulur
BURDUR BELEDİYESİNDEN DUYURU

Burdur Belediyesinden duyuru.

 

 

İlimizde son günlerde içme suyu ile ilgili yaşanan sıkıntıların farkındayız.

Öncelikle halkımıza şunun söylemek isteriz ki; en temel ihtiyaç olan suyun halka ulaştırılamaması herhangi bir mazereti olamaz.

Ancak küresel ikim krizi ve beraberinde içme suyu havzamızda bugüne kadar artan kaçak sondaj sayısı, sulu tarımın her geçen gün artmış olması,  yeraltı kaynaklarının da hızla azalmaya başlamasıyla 2016 yılından itibaren projelendirilip, 2020 yılında teslim aldığımız DSİ tarafından projesi yapılan yenilenen sondajları, ishale hattı ve depoları toplamında 40 Milyon liranın üzerinde bir borçlanma ile Burdur Belediyesinin kabul ettiği İçme Suyu Projesinde, DSİ Genel Müdürlüğünün ve Bölge Müdürlüğümüzün de öngöremediği önemli bir su kaybı maalesef yaşanmaktadır.

Bunu htiğimiz ve tespit ettiğimiz günden beri normal şartlarda DSİ tarafından açılan Gökpınar havzasındaki 6 sondajdan ortalama 375 litre su lamayı hedeflerken şu anda 120 litreyi bulmayan bir kapasite ve 2 sondaj kuyusu da çalışmamaktadır.

İhtiyaç suyu karşılayabilme adına 3 aydır havzada yeni sondaj kuyuları açılmakta ve Burdur Belediyesi olarak halkımızı susuz bırakmama gayreti içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.

Yukarıda ifade ettiğimiz gibi yeraltı sularının hızla çekilmiş olması ve sondaj verimlerinin azalması neticesinde Burdur kent merkezinde günlük ihtiyacı karşılayabilecek miktarda su üretimi maalesef mümkün olmamaktadır.

Gökpınar havzasında yeni açtırmakta olduğumuz sondajların önümüzdeki hafta verimine ve içme suyu kalite niteliğine bakılarak içme suyu şebekemize ve depolarımıza dâhil edilerek belirli ölçüde rahatlama sağlayacağını umut ediyoruz.

 

Aynı zamanda 2012 yılında âtıl vaziyette kalan ve Burdur Belediyesi tarafından dava konusu edilen, Yerel Mahkemeler tarafından haklılığımıza kanat getirilip belli bir tazminat alma hakkı kazandığımız Senir suyunda da su numuneleri alınmış, uygun olduğu ortaya çıkmış ve İlbank’ta proje yapım aşamasına gelinmiştir.

En önemli çağrımız şu anda saniyede yaklaşık 300 litre su elde edebileceğimiz Senir suyunun bir an evvel Burdur’umuza kazandırılması bununda uzun vadede yeterli olamaması endişesi ile Burdur’umuza mutlak surette 1 içme suyu barajının kazandırılmasının önemini vurguluyoruz.

 

Bir haber sitesinde yayınlanan habere göre tüm sorumluluğun Burdur Belediyesinde olduğu ve sorumluluklarını yerine getiremediği iması aynı haber sitesinin kısa bir süre önce AKP Milletvekili ve İl Örgütü tarafından içme suyu tesislerimizde yaptığı incelemelerde “BURDUR’UN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ” başlığı ile haber verilmiş olması ve şu anda yaşanan tüm sorunların Burdur Belediyesine mal edilmesi tek kelime ile insafsızlık ve tarafsız yayıncılık ilkelerine uymamaktadır.

Burdur halkının saygıyla duyurulur

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.