Burdur Belediyesinden Basın Açıklaması

Gündem 07.09.2021 - 15:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

Burdur Belediyesinden Basın Açıklaması

Burdur Belediyesinden Basın Açıklaması
Burdur Belediye Başkanlığı su ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.   Basın açıklaması ise şöyle; “Son günlerde; özellikle 2014 Yerel Yönetim Seçimleri sonrasında Bağlar Mahallesinde abone sayısının artmasında Burdur Belediyesinin neden olduğu ve bu nedenle de içme suyumuzun yetmediği yönünde bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.   Suyu bir yaşam hakkı olarak görmüş ve vatandaşımızın içme suyu “talebi olması halinde” Ana şebeke su hattına yakın bir noktada,  giderleri vatandaşımız tarafından karşılanmak üzere 2014 yılından bu yana toplamda 37 abonelik verilmiştir.   Bu vatandaşlarımız zaten içme suyu ihtiyacına ulaşımını bir şekilde sağlamış, (komşudan süzme sayaçla) ve bunun yasal olarak sayaca bağlanması talebi ile kurumumuza başvuruda bulunmuştur.   Bugüne kadar toplam 855 yeni aboneliğin verildiği ve bu anlamda adı anılan 855 abonenin tamamının İmar Barışı sonrasında, vatandaşın yapı kullanım izin belgesi ile Belediyemize başvuru yapması neticesinde vatandaşımıza abonelik verilmesi sağlanmıştır.   Söylenildiği üzere Burdur Belediyesi tarafından haksız bir şekilde dağıtılan herhangi bir abonelik olmadığını, Bağlar Mahallemizde yaşayan vatandaşımızın da Burdur Merkezde yaşayan halk olduğunun bilinci ile vatandaşımızın yasal süreçte su alabilmesi sağlanmıştır.   Temel sorunun küresel iklim krizine bağlı olarak ve içme suyu havzamızda tarım nedeniyle artan su ihtiyacının, yer altı kaynaklarından yeterince sağlanamaması nedeni ile içme suyu kuyularımız daha derin noktalardan su çekmesine neden olmuştur.   Bölgede sondaj çalışmaları devem etmekte olup geçici çözüm anlamında İçme Suyu sorunumuzu çözmek için gayretlerimiz devam etmektedir.   Birkaç gün içerisinde ilimizi ziyaret edecek olan İlbank Genel Müdürlük yetkilileri ile yapılacak toplantıda Senir İçme suyu da karara bağlanacaktır.”
Burdur Belediyesinden Basın Açıklaması

Burdur Belediye Başkanlığı su ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

 

Basın açıklaması ise şöyle;

“Son günlerde; özellikle 2014 Yerel Yönetim Seçimleri sonrasında Bağlar Mahallesinde abone sayısının artmasında Burdur Belediyesinin neden olduğu ve bu nedenle de içme suyumuzun yetmediği yönünde bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

 

Suyu bir yaşam hakkı olarak görmüş ve vatandaşımızın içme suyu “talebi olması halinde”

Ana şebeke su hattına yakın bir noktada,  giderleri vatandaşımız tarafından karşılanmak üzere 2014 yılından bu yana toplamda 37 abonelik verilmiştir.

 

Bu vatandaşlarımız zaten içme suyu ihtiyacına ulaşımını bir şekilde sağlamış, (komşudan süzme sayaçla) ve bunun yasal olarak sayaca bağlanması talebi ile kurumumuza başvuruda bulunmuştur.

 

Bugüne kadar toplam 855 yeni aboneliğin verildiği ve bu anlamda adı anılan 855 abonenin tamamının İmar Barışı sonrasında, vatandaşın yapı kullanım izin belgesi ile Belediyemize başvuru yapması neticesinde vatandaşımıza abonelik verilmesi sağlanmıştır.

 

Söylenildiği üzere Burdur Belediyesi tarafından haksız bir şekilde dağıtılan herhangi bir abonelik olmadığını, Bağlar Mahallemizde yaşayan vatandaşımızın da Burdur Merkezde yaşayan halk olduğunun bilinci ile vatandaşımızın yasal süreçte su alabilmesi sağlanmıştır.

 

Temel sorunun küresel iklim krizine bağlı olarak ve içme suyu havzamızda tarım nedeniyle artan su ihtiyacının, yer altı kaynaklarından yeterince sağlanamaması nedeni ile içme suyu kuyularımız daha derin noktalardan su çekmesine neden olmuştur.

 

Bölgede sondaj çalışmaları devem etmekte olup geçici çözüm anlamında İçme Suyu sorunumuzu çözmek için gayretlerimiz devam etmektedir.

 

Birkaç gün içerisinde ilimizi ziyaret edecek olan İlbank Genel Müdürlük yetkilileri ile yapılacak toplantıda Senir İçme suyu da karara bağlanacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.