BURDUR BARO BAŞKANI GEDİK: ‘AMACIMIZ ADALETİ TECELLİ ETTİREBİLMEK’

Gündem 01.09.2021 - 18:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR BARO BAŞKANI GEDİK: ‘AMACIMIZ ADALETİ TECELLİ ETTİREBİLMEK’

BURDUR BARO BAŞKANI GEDİK: ‘AMACIMIZ ADALETİ TECELLİ ETTİREBİLMEK’
Adli tatilin sona ermesinin ardından 2021-2022 adli yılı başladı.    Burdur Barosu Başkanlığı’nca yeni adli yılın başlaması dolayısıyla Avukat Evi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Programda konuşan Burdur Baro Başkanı Av. Ramazan Gedik adli yılın adil olmasını temenni ederek, amaçlarının adaleti tecelli ettirebilmek olduğunu söyledi.   Burdur Baro Başkanı Av. Ramazan Gedik basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Yeni bir adli yıla daha başlıyoruz. Adli yılın adil olmasını temenni ediyorum. Bunun için adaletin tecellisi gerekir. Bu büyülü ve güzel kavramın peşindeyiz. Adalet tecelli ederse ne olur? Kısacası haklı hakkını alır. Suçlu cezasını çeker. Sorumsuzluk ve cezasızlık kültürü ortadan kalkar. Hukuka güven gelir. Bu bize yatırımı, üretimi, istihdamı ve refahı getirir. Sadece maddi olarak değil, manevi olarak da zenginleşiriz. Doğamız zenginleşir, insan kaynağımız zenginleşir, kalbimiz ve vicdanımız zenginleşir. Amacımız adaleti tecelli ettirebilmek. Ama bunun sorumlu, tarafsız ve bağımsız yargı, sorumlu, etkin, bağımsız savunma avukatlık gerektirir. Şimdi bugün için ülkemizde bunların olmadığı açık ve acı bir gerçek. Halbuki adaleti tecelli ettirebilecek kurum ve kuralları oluşturabilsek, bu bize yatırımı, üretimi, refahı, istihdamı getirir. Sadece maddi olarak değil her şeyimizle zenginleşiriz. İnsanlığımız zenginleşir, vicdanımız zenginleşir, doğal zenginliğe kavuşuruz ama buzbunların en kısa zamanda yerine getirilmesini ve Türkiye’nin hak ettiği o güzel adil adaletin tecelli ettiği yıllara kavuşacağını umuyoruz ve bunun için Burdur Barosu olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün ne yazık ki, bunlardan uzakta olduğumuz açık ve acı bir gerçektir. O zaman şiirin gücüne sığınarak söyleyelim, Özdemir Asaf diyor ki; İnsansız adalet olmaz. Adaletsiz insan olur mu? Olur, olmaz olur mu? Ama, olmaz olsun. Bugün aynı zamanda Dünya Barış Günü. Barış içinde bir adli yıl olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.  
BURDUR BARO BAŞKANI GEDİK: ‘AMACIMIZ ADALETİ TECELLİ ETTİREBİLMEK’

Adli tatilin sona ermesinin ardından 2021-2022 adli yılı başladı. 

 

Burdur Barosu Başkanlığı’nca yeni adli yılın başlaması dolayısıyla Avukat Evi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

Programda konuşan Burdur Baro Başkanı Av. Ramazan Gedik adli yılın adil olmasını temenni ederek, amaçlarının adaleti tecelli ettirebilmek olduğunu söyledi.

 

Burdur Baro Başkanı Av. Ramazan Gedik basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Yeni bir adli yıla daha başlıyoruz. Adli yılın adil olmasını temenni ediyorum. Bunun için adaletin tecellisi gerekir. Bu büyülü ve güzel kavramın peşindeyiz. Adalet tecelli ederse ne olur? Kısacası haklı hakkını alır. Suçlu cezasını çeker. Sorumsuzluk ve cezasızlık kültürü ortadan kalkar. Hukuka güven gelir. Bu bize yatırımı, üretimi, istihdamı ve refahı getirir. Sadece maddi olarak değil, manevi olarak da zenginleşiriz. Doğamız zenginleşir, insan kaynağımız zenginleşir, kalbimiz ve vicdanımız zenginleşir. Amacımız adaleti tecelli ettirebilmek. Ama bunun sorumlu, tarafsız ve bağımsız yargı, sorumlu, etkin, bağımsız savunma avukatlık gerektirir. Şimdi bugün için ülkemizde bunların olmadığı açık ve acı bir gerçek. Halbuki adaleti tecelli ettirebilecek kurum ve kuralları oluşturabilsek, bu bize yatırımı, üretimi, refahı, istihdamı getirir. Sadece maddi olarak değil her şeyimizle zenginleşiriz. İnsanlığımız zenginleşir, vicdanımız zenginleşir, doğal zenginliğe kavuşuruz ama buzbunların en kısa zamanda yerine getirilmesini ve Türkiye’nin hak ettiği o güzel adil adaletin tecelli ettiği yıllara kavuşacağını umuyoruz ve bunun için Burdur Barosu olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün ne yazık ki, bunlardan uzakta olduğumuz açık ve acı bir gerçektir. O zaman şiirin gücüne sığınarak söyleyelim, Özdemir Asaf diyor ki; İnsansız adalet olmaz. Adaletsiz insan olur mu? Olur, olmaz olur mu? Ama, olmaz olsun. Bugün aynı zamanda Dünya Barış Günü. Barış içinde bir adli yıl olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.