BU YİYECEKLERİN YANINA BİLE YAKLAŞMAYIN

Sağlık 30.07.2022 - 09:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BU YİYECEKLERİN YANINA BİLE YAKLAŞMAYIN

YANINA BİLE YAKLAŞMAYIN: İNANILMAZ MİKTARDA KATKI MADDESİ İÇEREN YİYECEKLER
Sağlıklı bir yaşamın anahtarı sağlıklı beslenmektir. Fast food yiyecekler, şekerli, tuzlu, yağlı yiyecekler ve gazlı içeceklerin aşırı tüketimi sağlığınızı bozarak hastalıklara davetiye çıkarır. Market raflarını kaplayan işlemiş gıdalar herkes için tehlike arz ediyor. Cipsler, çikolatalar uzak durmak isteseniz de etrafımızı sarmış durumda. İşte asla almamanız gereken, düşündüğünüzde daha fazla katkı maddesi içeren 13 yiyecek. KALP VE DAMAR HASTALIKLARINI TETİKLİYOR Uzmanlar, ultra işlenmiş gıdalara karşı uyarılarda bulunuyor. Bu tarz ürünlerle aranıza mümkün olduğunca mesafe koymalısınız. Şekerli ürünlerin yerine meyve koyabilirsiniz. Kızartmalar, tatlılar, işlenmiş gıdalar vücutta çok hızlı emilerek insülin üretimini arttırdığı defalarca kanıtlandı. Çok fazla insülin kanser, kalp ve damar hastalıkları ve obezite oluşumunu tetikler. ULTRA İŞLENMİŞ ÜRÜNLER İşlenmiş gıda, dönüşüme uğramış (örneğin kesme, doğrama, karıştırma veya pişirme gibi) bitkisel veya hayvansal hammaddelerden elde edilen ve şeker, yağ, tuz veya yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan diğer malzemeler eklenen gıdalardır. Konserveler, ekmekler, peynirler, füme et ve balıklar, tuzlu kuruyemişler bu kategoridedir. Gazlı içecekler Çabuk makarnalar Hazır çorbalar Çoğu endüstriyel ekmek ve tahıl çubukları, enerji barları, endüstriyel kekler, kurabiyeler, cipsler Kahvaltılık tahıllar Çoğu margarin Aromalı sütlü içecekler Eklenmiş şekerler ve yapay aromalarla meyvelerden yapılan tatlılar Kullanıma hazır soslar Katkı maddeleri içeren sebze köfteleri (et ikameleri) Renklendiricili veya tatlandırıcılı sakızlar Toz veya zenginleştirilmiş ve öğün ikameleri gibi pazarlanan ve zayıflama ürünü olarak gösterilen şekerli gıdalar (yoğurt, içecek, bisküvi vb.) Formül sütler ve süt tozları (Ensonhaber)  
YANINA BİLE YAKLAŞMAYIN: İNANILMAZ MİKTARDA KATKI MADDESİ İÇEREN YİYECEKLER

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı sağlıklı beslenmektir.

Fast food yiyecekler, şekerli, tuzlu, yağlı yiyecekler ve gazlı içeceklerin aşırı tüketimi sağlığınızı bozarak hastalıklara davetiye çıkarır.

Market raflarını kaplayan işlemiş gıdalar herkes için tehlike arz ediyor. Cipsler, çikolatalar uzak durmak isteseniz de etrafımızı sarmış durumda. İşte asla almamanız gereken, düşündüğünüzde daha fazla katkı maddesi içeren 13 yiyecek.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Uzmanlar, ultra işlenmiş gıdalara karşı uyarılarda bulunuyor. Bu tarz ürünlerle aranıza mümkün olduğunca mesafe koymalısınız. Şekerli ürünlerin yerine meyve koyabilirsiniz. Kızartmalar, tatlılar, işlenmiş gıdalar vücutta çok hızlı emilerek insülin üretimini arttırdığı defalarca kanıtlandı. Çok fazla insülin kanser, kalp ve damar hastalıkları ve obezite oluşumunu tetikler.

ULTRA İŞLENMİŞ ÜRÜNLER

İşlenmiş gıda, dönüşüme uğramış (örneğin kesme, doğrama, karıştırma veya pişirme gibi) bitkisel veya hayvansal hammaddelerden elde edilen ve şeker, yağ, tuz veya yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan diğer malzemeler eklenen gıdalardır. Konserveler, ekmekler, peynirler, füme et ve balıklar, tuzlu kuruyemişler bu kategoridedir.

  • Gazlı içecekler
  • Çabuk makarnalar
  • Hazır çorbalar
  • Çoğu endüstriyel ekmek ve tahıl çubukları, enerji barları, endüstriyel kekler, kurabiyeler, cipsler
  • Kahvaltılık tahıllar
  • Çoğu margarin
  • Aromalı sütlü içecekler
  • Eklenmiş şekerler ve yapay aromalarla meyvelerden yapılan tatlılar
  • Kullanıma hazır soslar
  • Katkı maddeleri içeren sebze köfteleri (et ikameleri)
  • Renklendiricili veya tatlandırıcılı sakızlar
  • Toz veya zenginleştirilmiş ve öğün ikameleri gibi pazarlanan ve zayıflama ürünü olarak gösterilen şekerli gıdalar (yoğurt, içecek, bisküvi vb.)
  • Formül sütler ve süt tozları (Ensonhaber)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.