BAŞKAN ERCENGİZ TUNÇ SOYER’İ AĞIRLADI

Gündem 05.07.2021 - 08:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN ERCENGİZ TUNÇ SOYER’İ AĞIRLADI

BAŞKAN ERCENGİZ TUNÇ SOYER’İ AĞIRLADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu aktarmak üzere gittiği Burdur’da incelemelerde bulundu.   Yanlış tarım politikaları nedeniyle gölleri kuruyan, su kaynakları azalan Burdur’da suyu çekilen İnsuyu Mağarası’nı da ziyaret eden Başkan Soyer, gördüğü manzara karşısında üzüntü duyduğunu belirtti.   Soyer, CHP Burdur İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bu kuraklık ve yoksulluk tamamen yanlış tarım politikalarıyla ilgili. Vahşi sulama gerektiren tarım biçimleri nedeniyle kullanılabilir rezervin çok daha üstünde su tüketerek on yıllar geçmiş. İklim değişikliğiyle yaşanan kuraklık bir yana vahşi sulamaya dayanan tarım politikası nedeniyle su kaynaklarımız tükeniyor. Bu nedenle Başka Bir Tarım Mümkün diyoruz. Burdur kentini de bu konuda desteklemeye hazırız. Bu meselenin ne sadece Burdur’un ne de sadece İzmir’in meselesi bu mesele Türkiye’deki yanlış tarım politikalarının bizi getirdiği noktadır. Çocukluğumuzda biz kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Dünyanın tahıl ambarıydık. Ama bugün samanı ithal eder haldeyiz. Saman ithal etmeye başlayınca bir ithal döngüsüne giriyorsunuz. Bu tablo hızla değiştirilmek zorunda. Bu, kaçınılmaz bir son değil. Bu tabloyu doğru okuduğumuz için doğru çözümleri getirecek noktadayız. Bunun için de dayanışma içinde olmalıyız” dedi.     
BAŞKAN ERCENGİZ TUNÇ SOYER’İ AĞIRLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu aktarmak üzere gittiği Burdur’da incelemelerde bulundu.

 

Yanlış tarım politikaları nedeniyle gölleri kuruyan, su kaynakları azalan Burdur’da suyu çekilen İnsuyu Mağarası’nı da ziyaret eden Başkan Soyer, gördüğü manzara karşısında üzüntü duyduğunu belirtti.

 

Soyer, CHP Burdur İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bu kuraklık ve yoksulluk tamamen yanlış tarım politikalarıyla ilgili. Vahşi sulama gerektiren tarım biçimleri nedeniyle kullanılabilir rezervin çok daha üstünde su tüketerek on yıllar geçmiş. İklim değişikliğiyle yaşanan kuraklık bir yana vahşi sulamaya dayanan tarım politikası nedeniyle su kaynaklarımız tükeniyor. Bu nedenle Başka Bir Tarım Mümkün diyoruz. Burdur kentini de bu konuda desteklemeye hazırız. Bu meselenin ne sadece Burdur’un ne de sadece İzmir’in meselesi bu mesele Türkiye’deki yanlış tarım politikalarının bizi getirdiği noktadır. Çocukluğumuzda biz kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Dünyanın tahıl ambarıydık. Ama bugün samanı ithal eder haldeyiz. Saman ithal etmeye başlayınca bir ithal döngüsüne giriyorsunuz. Bu tablo hızla değiştirilmek zorunda. Bu, kaçınılmaz bir son değil. Bu tabloyu doğru okuduğumuz için doğru çözümleri getirecek noktadayız. Bunun için de dayanışma içinde olmalıyız” dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.