Başkan Ercengiz, SODEM’in yeni yönetiminde yerini aldı.

Siyaset 25.11.2019 - 14:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz, SODEM’in yeni yönetiminde yerini aldı.

Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla SODEM’in olağan genel kurulu İzmir'de yapıldı.
  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, SODEM Yönetim Kurulu’na seçildi. Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 2011’de faaliyete geçen SODEM’in olağan genel kurulu İzmir'de yapıldı.   Yapılan seçimde,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer aldı.   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,  SODEMSEN ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, dünya kentleri arasındaki ilişkilerin, ekonomik büyüme ve refah üretecek biçimde, hızla dönüşüp gelişmekte olduğuna dikkat çekti. Sosyal demokrat belediyelerin ve kentlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması ve iş birliği fırsatlarından daha çok yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Soyer, etkin yürütülen kent diplomasisi faaliyetlerinde SODEM’in büyük bir katkı sunduğunu, bu çabanın daha da büyütülerek genişletileceğini dile getirdi.   Konuya ilişkin açıklama yapan  Başkan Ercengiz, “SODEM toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlanmak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmayı hedefleyen bir oluşumdur. 2011 yılında kurulan SODEM ile, dış ilişkiler öncelikli olmak üzere; Sosyal Demokrat Belediyelerin iş birliği yapabileceği ortamı geliştirmeyi ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz.  Sosyal Demokrat Belediyeler ile uluslararası kurumlar ve diğer ülkelerden kentler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi diyaloğun tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda çalışan bu oluşumda yer almaktan onur duyuyorum. Kendimiz ve memleketimiz için faydalı işbirlikleri yapacağımızı düşünüyorum." Şeklinde konuştu.
Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla SODEM’in olağan genel kurulu İzmir'de yapıldı.


 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, SODEM Yönetim Kurulu’na seçildi. Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 2011’de faaliyete geçen SODEM’in olağan genel kurulu İzmir'de yapıldı.

 

Yapılan seçimde,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer aldı.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,  SODEMSEN ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, dünya kentleri arasındaki ilişkilerin, ekonomik büyüme ve refah üretecek biçimde, hızla dönüşüp gelişmekte olduğuna dikkat çekti. Sosyal demokrat belediyelerin ve kentlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması ve iş birliği fırsatlarından daha çok yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Soyer, etkin yürütülen kent diplomasisi faaliyetlerinde SODEM’in büyük bir katkı sunduğunu, bu çabanın daha da büyütülerek genişletileceğini dile getirdi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan  Başkan Ercengiz, “SODEM toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlanmak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmayı hedefleyen bir oluşumdur. 2011 yılında kurulan SODEM ile, dış ilişkiler öncelikli olmak üzere; Sosyal Demokrat Belediyelerin iş birliği yapabileceği ortamı geliştirmeyi ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz.  Sosyal Demokrat Belediyeler ile uluslararası kurumlar ve diğer ülkelerden kentler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi diyaloğun tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda çalışan bu oluşumda yer almaktan onur duyuyorum. Kendimiz ve memleketimiz için faydalı işbirlikleri yapacağımızı düşünüyorum." Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.