BAKAN SOYLU'DAN YENİ OPERASYON SİNYALİ

Asayiş 06.10.2021 - 15:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BAKAN SOYLU'DAN YENİ OPERASYON SİNYALİ

BAKAN SOYLU'DAN YENİ OPERASYON SİNYALİ
Bakan Soylu, Ankara'da 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.   Törende Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Murat Bulut, öğrenciler ve çok sayıda davetli yer aldı.   Soylu, yeni güvenlik stratejisinin birinci paradigmasının tehlikeyi kaynağında yok etmek olduğunu anımsatarak, "Bunun için hem etkili bir diplomasi hem de yüksek bir operasyon kapasitesi ve kararlığı ortaya koyuyoruz. İlkbahar-yaz operasyonlarını tamamladık, sonbahar-kış operasyonlarına başlıyoruz ve bunu her yıl yapıyoruz. Belki küresel iklim değişikliği oluyor; ama bizim operasyonlarımızın iklimi değişmiyor. İlkbahar-yaz operasyonlarında 9 bin 600 operasyon planlamıştık, 10 bin 850 operasyonla kapattık. 127 teröristi etkisiz hale getirdik, bunların 39'u üst düzey teröristtir. Kalan silahlı eleman sayısı 181, bu yıl ki katılım sayısı sadece 40'tır. Sadece yıllık katılımı 5 bin 558 rakamını gördüğü, 1500- 2 bin kişiyle kamp yapan ve neredeyse bütün batılı ülkelerden para, silah, hiç değilse korunma kollanma yardımı alan, gıcır gıcır dolarları harcama keyfiyeti içerisinde olan bir örgütü bugün bu ülkenin idaresi bu hale getirdi. Önümüzde bir sonbahar-kış operasyonu var. Eğer bu hızla gidersek, belki bir tane daha sonbahar-yaz operasyonu yaparız; sonrasına gerek kalır mı, bilemiyorum" diye konuştu.
BAKAN SOYLU'DAN YENİ OPERASYON SİNYALİ

Bakan Soylu, Ankara'da 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

 

Törende Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Murat Bulut, öğrenciler ve çok sayıda davetli yer aldı.

 

Soylu, yeni güvenlik stratejisinin birinci paradigmasının tehlikeyi kaynağında yok etmek olduğunu anımsatarak, "Bunun için hem etkili bir diplomasi hem de yüksek bir operasyon kapasitesi ve kararlığı ortaya koyuyoruz. İlkbahar-yaz operasyonlarını tamamladık, sonbahar-kış operasyonlarına başlıyoruz ve bunu her yıl yapıyoruz. Belki küresel iklim değişikliği oluyor; ama bizim operasyonlarımızın iklimi değişmiyor.

İlkbahar-yaz operasyonlarında 9 bin 600 operasyon planlamıştık, 10 bin 850 operasyonla kapattık. 127 teröristi etkisiz hale getirdik, bunların 39'u üst düzey teröristtir. Kalan silahlı eleman sayısı 181, bu yıl ki katılım sayısı sadece 40'tır. Sadece yıllık katılımı 5 bin 558 rakamını gördüğü, 1500- 2 bin kişiyle kamp yapan ve neredeyse bütün batılı ülkelerden para, silah, hiç değilse korunma kollanma yardımı alan, gıcır gıcır dolarları harcama keyfiyeti içerisinde olan bir örgütü bugün bu ülkenin idaresi bu hale getirdi. Önümüzde bir sonbahar-kış operasyonu var. Eğer bu hızla gidersek, belki bir tane daha sonbahar-yaz operasyonu yaparız; sonrasına gerek kalır mı, bilemiyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.