BAKAN KOCA DUYURDU 2 DOZ AŞI OLANLAR MUAF

Sağlık 17.03.2021 - 09:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAKAN KOCA DUYURDU 2 DOZ AŞI OLANLAR MUAF

3 ay içindeki riskli temaslarında karantinaya girmeyeceklerini duyurdu...
Sağlık Bakanlığı iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerin, 3 ay içindeki riskli temaslarında karantinaya girmeyeceklerini duyurdu.     Sağlık Bakanlığı tarafından, 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi' güncellendi. Söz konusu rehberde aşılama sonrası süreç hakkında bilgiler eklendi.   KARANTİNAYA GEREK YOK “Daha önce laboratuvarda doğrulanmış SARS-CoV 2 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmez. Ancak, bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanır.”   MUTANT VİRÜS TEMASLISINA TEST ZORUNLU Rehberde, Güney Afrika (501Y.V2 veya B.1.351); ve Brezilya (P1) Varyant suş ile enfekte kesin vaka temaslılarının karantina süreleri en az 10 gün olduğu belirtilerek bu sürenin sonunda PCR negatifliği gösterilerek karantinanın sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı.  
3 ay içindeki riskli temaslarında karantinaya girmeyeceklerini duyurdu...

Sağlık Bakanlığı iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerin, 3 ay içindeki riskli temaslarında karantinaya girmeyeceklerini duyurdu.
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından, 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi' güncellendi. Söz konusu rehberde aşılama sonrası süreç hakkında bilgiler eklendi.

 

KARANTİNAYA GEREK YOK
“Daha önce laboratuvarda doğrulanmış SARS-CoV 2 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmez.

Ancak, bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanır.”

 

MUTANT VİRÜS TEMASLISINA TEST ZORUNLU
Rehberde, Güney Afrika (501Y.V2 veya B.1.351); ve Brezilya (P1) Varyant suş ile enfekte kesin vaka temaslılarının karantina süreleri en az 10 gün olduğu belirtilerek bu sürenin sonunda PCR negatifliği gösterilerek karantinanın sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.