AŞIRI YAĞIŞ VE DOLU EKİLİ ALANLARDA ZARARA YOL AÇTI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2018 - 15:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AŞIRI YAĞIŞ VE DOLU EKİLİ ALANLARDA ZARARA YOL AÇTI

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Bekteş köyü ve civarındaki ekili alanlarda aşırı yağış ve dolu tarım ürünlerinde zarara yol açtı.
Yaklaşık 45 dakika süren aşırı yağış ve dolu, ekili bulunan haşhaş, buğday, arpa, mısır ve fasulye tarlalarındaki ürünlere büyük zarar verdi. Meyve ve sebze ürünlerinin de zarar gördüğü yağış ve dolu yağışında, selin getirdiği taşlar köy yollarını kullanamaz hale getirdi. Bekteş Köy Muhtarı Yusuf Aktaş, “Dün akşam önce yağmur başladı, sonra doluya çevirdi. Yaklaşık 45 dakika yağış oldu. Bu yağış nedeni ile köyümüzdeki bazı evleri su bastı. Ekinlerimiz haşhaşlar, buğday, arpa, patates, mısır gibi ekinlerimiz zarar gördü. Dolu haşhaşları karartırken, patatesleri çürütmüş. Çiftçi mağdur durumda. Yetkililere haber verdik. Zarar tespiti için gelecekler” dedi Yusuf Aktaş, “Yaşanan yağmur ve dolu nedeni meydana gelen sel sonucu Bekteş ile Karkın köylerimiz arasındaki yol taş ve toprakla doldu" diye belirtti.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Bekteş köyü ve civarındaki ekili alanlarda aşırı yağış ve dolu tarım ürünlerinde zarara yol açtı.

Yaklaşık 45 dakika süren aşırı yağış ve dolu, ekili bulunan haşhaş, buğday, arpa, mısır ve fasulye tarlalarındaki ürünlere büyük zarar verdi. Meyve ve sebze ürünlerinin de zarar gördüğü yağış ve dolu yağışında, selin getirdiği taşlar köy yollarını kullanamaz hale getirdi.

Bekteş Köy Muhtarı Yusuf Aktaş, “Dün akşam önce yağmur başladı, sonra doluya çevirdi. Yaklaşık 45 dakika yağış oldu. Bu yağış nedeni ile köyümüzdeki bazı evleri su bastı. Ekinlerimiz haşhaşlar, buğday, arpa, patates, mısır gibi ekinlerimiz zarar gördü. Dolu haşhaşları karartırken, patatesleri çürütmüş. Çiftçi mağdur durumda. Yetkililere haber verdik. Zarar tespiti için gelecekler” dedi

Yusuf Aktaş, “Yaşanan yağmur ve dolu nedeni meydana gelen sel sonucu Bekteş ile Karkın köylerimiz arasındaki yol taş ve toprakla doldu" diye belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.