Alanya'da yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın saldırısını protesto etti

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 27.02.2022 - 12:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

Alanya'da yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın saldırısını protesto etti

Alanya'da yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın saldırısını protesto etti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine yönelik saldırısına tepki gösterdi. Atatürk Anıtı önünde toplanan Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği üyeleri ile Ukrayna Antalya Konsolosluğu Konsolos Yardımcısı Emir Rustamov, Türk ve Ukrayna bayraklarıyla "Savaşa hayır" pankartları taşıdı. Ukraynalıların duygusal anlar yaşadığı protestoda ülkenin milli marşı okundu. Konsolos Yardımcısı Emir Rustamov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın zor günler yaşaması nedeniyle toplandıklarını söyledi. Ukrayna'nın Rusya ve Putin rejiminin saldırısı altında olduğunu dile getiren Rustamov, "Bizim kahraman ordumuz gece gündüz devletimizi koruyor. Bütün halkımız kahraman ordumuza tam destek veriyor. Bizim ülkemizde çeşitli milletler, çeşitli uyruklu insanlar yaşıyor ama herkes aynı amaç için birlikte çalışıyor ve birleştiler. Biz kendi toprağımızdayız. Biz kendi toprağımızı koruyoruz, savunuyoruz. Haklı olan taraf her zaman kazanacak. Biz haklıyız ve Allah bizimle." dedi. Buraya gelerek Ukrayna'ya destek verenlere teşekkür eden Rustamov, zor günlerde kendilerini destekleyen Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetine çok minnettar olduklarını kaydetti.
Alanya'da yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın saldırısını protesto etti

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Atatürk Anıtı önünde toplanan Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği üyeleri ile Ukrayna Antalya Konsolosluğu Konsolos Yardımcısı Emir Rustamov, Türk ve Ukrayna bayraklarıyla "Savaşa hayır" pankartları taşıdı.

Ukraynalıların duygusal anlar yaşadığı protestoda ülkenin milli marşı okundu.

Konsolos Yardımcısı Emir Rustamov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın zor günler yaşaması nedeniyle toplandıklarını söyledi. Ukrayna'nın Rusya ve Putin rejiminin saldırısı altında olduğunu dile getiren Rustamov, "Bizim kahraman ordumuz gece gündüz devletimizi koruyor. Bütün halkımız kahraman ordumuza tam destek veriyor. Bizim ülkemizde çeşitli milletler, çeşitli uyruklu insanlar yaşıyor ama herkes aynı amaç için birlikte çalışıyor ve birleştiler. Biz kendi toprağımızdayız. Biz kendi toprağımızı koruyoruz, savunuyoruz. Haklı olan taraf her zaman kazanacak. Biz haklıyız ve Allah bizimle." dedi.

Buraya gelerek Ukrayna'ya destek verenlere teşekkür eden Rustamov, zor günlerde kendilerini destekleyen Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetine çok minnettar olduklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.