7.ULUSLARARASI EKOLOJİ VE ÇEVRE SORUNLARI SEMPOZYUMU

Bilim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 10:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

7.ULUSLARARASI EKOLOJİ VE ÇEVRE SORUNLARI SEMPOZYUMU

ANTALYA'NIN MANAVGAT İLÇESİNDEKİ SEMPOZYUMA YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN 350 BİLİM İNSANI KATILIYOR
7. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde başladı. Akdeniz Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği sempozyuma yurt içi ve yurt dışında 350 bilim insanı katılıyor. 21 Aralık’a kadar devam edecek olan kongrede 177 sözlü ve poster bildiri sunulacak. TrendyHotels Aspendos Beach’te düzenlenen sempozyumda Sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Erdoğan, çevre ve ekolojinin insan hayatında çok önemli olduğunu kaydederek, “Sempozyumda yaşanılabilir bir çevre ve ekosistem için yapılması gerekenler tartışılacak. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda son gelişmeler değerlendirilecek" diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise çevre sempozyumları ile farkındalık oluşturulduğunu belirterek, "Bu yıl yedincisi düzenlenen sempozyumda, yaşanılabilir çevre için yapılması gerekenler bilimsel olarak ortaya konulacak" diye konuştu.Münih Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Harun Parlar da, Türkiye’de çevre konularında beyinlerin yetişmesine rağmen organizasyonda zayıflıklar yaşandığını belirtirken, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kani Işık ise 7. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu Bilim Komitesi'nde görev aldığını ifade ederek, "Bu sempozyum iki yılda bir yapılan bir toplantı. Son yıllarda Manavgat'ta düzenlenmesi, Manavgat ve Antalya açısından güzel. Sempozyumda insan çevre ilişkileri ile ilgili, diğer canlılarla çevre arasındaki ilişkiler tartışılacak. Hepimizin ortam amacı daha yaşanılabilir bir dünya. Burada doğanın sırlarını öğreniyoruz. Sempozyumda 60 dolayında sözlü bir o kadar da yazılı poster bildiri sunulacak" şeklinde konuştu.Sempozyumda Çevre Eğitimi, Çevre Hukuku ve Felsefesi, Ekosistemlerdeki Kimyasal ve Fiziksel Kirlenme ve Önlemler, Turizm ve Çevre, Alternatif ve Çevre Dostu Enerji, Biyolojik Çeşitlilik, Çevre ve Yerleşim, Ekoloji ve Ekonomi İkilemi, Enerji ve Çevre, Sağlık, Beslenme ve Çevre, Sanat ve Çevre başlıklı konularda sunumlar yapılacağı bildirildi.
ANTALYA'NIN MANAVGAT İLÇESİNDEKİ SEMPOZYUMA YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN 350 BİLİM İNSANI KATILIYOR

7. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde başladı. 
Akdeniz Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği sempozyuma yurt içi ve yurt dışında 350 bilim insanı katılıyor. 21 Aralık’a kadar devam edecek olan kongrede 177 sözlü ve poster bildiri sunulacak. 
TrendyHotels Aspendos Beach’te düzenlenen sempozyumda Sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Erdoğan, çevre ve ekolojinin insan hayatında çok önemli olduğunu kaydederek, “Sempozyumda yaşanılabilir bir çevre ve ekosistem için yapılması gerekenler tartışılacak. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda son gelişmeler değerlendirilecek" diye konuştu. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise çevre sempozyumları ile farkındalık oluşturulduğunu belirterek, "Bu yıl yedincisi düzenlenen sempozyumda, yaşanılabilir çevre için yapılması gerekenler bilimsel olarak ortaya konulacak" diye konuştu.
Münih Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Harun Parlar da, Türkiye’de çevre konularında beyinlerin yetişmesine rağmen organizasyonda zayıflıklar yaşandığını belirtirken, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kani Işık ise 7. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu Bilim Komitesi'nde görev aldığını ifade ederek, "Bu sempozyum iki yılda bir yapılan bir toplantı. Son yıllarda Manavgat'ta düzenlenmesi, Manavgat ve Antalya açısından güzel. Sempozyumda insan çevre ilişkileri ile ilgili, diğer canlılarla çevre arasındaki ilişkiler tartışılacak. Hepimizin ortam amacı daha yaşanılabilir bir dünya. Burada doğanın sırlarını öğreniyoruz. Sempozyumda 60 dolayında sözlü bir o kadar da yazılı poster bildiri sunulacak" şeklinde konuştu.
Sempozyumda Çevre Eğitimi, Çevre Hukuku ve Felsefesi, Ekosistemlerdeki Kimyasal ve Fiziksel Kirlenme ve Önlemler, Turizm ve Çevre, Alternatif ve Çevre Dostu Enerji, Biyolojik Çeşitlilik, Çevre ve Yerleşim, Ekoloji ve Ekonomi İkilemi, Enerji ve Çevre, Sağlık, Beslenme ve Çevre, Sanat ve Çevre başlıklı konularda sunumlar yapılacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.