Isparta ve 8 ilçesinde okullara kar tatili - Üniversitelerde sınavlara 1 saat erteleme kararı

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2020 - 09:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Isparta ve 8 ilçesinde okullara kar tatili - Üniversitelerde sınavlara 1 saat erteleme kararı

                      Isparta’da kar yağışı nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile bazı ilçe ve köylerde eğitime 1 gün süre ile ara verildi.                       Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, “Devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımıza yönelik olarak ilimiz merkez, belde ve köyleri ile Şarkikaraağaç, Eğirdir, Gelendost, Senirkent, Uluborlu, Yenişarbademli ilçelerimizin merkez, belde ve köylerinde, Yalvaç ilçemizin taşımalı eğitim yapan okulları ile kasaba ve köylerinde, Sütçüler ilçemizin Kesme ve Kasımlar köylerinde 07.01.2020 Salı günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi.    Üniversitelilerin final sınavları için 1'er saatlik erteleme kararı                    Isparta’da dün sabaha karşı başlayarak yer yer etkisini aralıklara gösteren kar yağışı sonrasında kentte yükseköğrenim kurumlarından, öğrencilerin bugünkü final sınavlarına da 1’er saatlik erteleme geldi.                    Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin resmi internet siteleri ile resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla bugün (7 Ocak 2020) yapılacak olan final sınavlarının, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar dolayısıyla 1’er saat ertelendiği açıklandı. Konuyla ilgili SDÜ’den yapılan açıklamada, “İlimizde etkin olan yoğun kar yağışı ve toplu taşımada yaşanabilecek aksamalar nedeniyle 7 Ocak Salı günü tüm final sınavlarının bir saat sonra yapılmak suretiyle ertelenmesine karar verilmiştir” denilirken, ISUBU’nün açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; “Kar yağışının gece boyunca sürme ihtimaline karşı, meydana gelebilecek ulaşım aksamalarından dolayı, öğrenci ve personelimizin mağdur olmaması için; 07 Ocak Salı günü merkezdeki okullarımızda bütün sınavların 1 saat ertelenerek yapılmasına karar verilmiştir. İlçe okulları için ise gerekli görülen düzenlemeler, İlçede bulunan okullarımız ve idari birimler tarafından belirlenecektir”. Kentteki 2 üniversitede, ulaşımdaki aksamalara karşı dünkü sınavlar da bir buçuk saat ertelemeli olarak gerçekleştirilmişti.

 

                    Isparta’da kar yağışı nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile bazı ilçe ve köylerde eğitime 1 gün süre ile ara verildi.
 

                    Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, “Devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımıza yönelik olarak ilimiz merkez, belde ve köyleri ile Şarkikaraağaç, Eğirdir, Gelendost, Senirkent, Uluborlu, Yenişarbademli ilçelerimizin merkez, belde ve köylerinde, Yalvaç ilçemizin taşımalı eğitim yapan okulları ile kasaba ve köylerinde, Sütçüler ilçemizin Kesme ve Kasımlar köylerinde 07.01.2020 Salı günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi.

 

 Üniversitelilerin final sınavları için 1'er saatlik erteleme kararı

 

                 Isparta’da dün sabaha karşı başlayarak yer yer etkisini aralıklara gösteren kar yağışı sonrasında kentte yükseköğrenim kurumlarından, öğrencilerin bugünkü final sınavlarına da 1’er saatlik erteleme geldi.
 

                 Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin resmi internet siteleri ile resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla bugün (7 Ocak 2020) yapılacak olan final sınavlarının, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar dolayısıyla 1’er saat ertelendiği açıklandı.
Konuyla ilgili SDÜ’den yapılan açıklamada, “İlimizde etkin olan yoğun kar yağışı ve toplu taşımada yaşanabilecek aksamalar nedeniyle 7 Ocak Salı günü tüm final sınavlarının bir saat sonra yapılmak suretiyle ertelenmesine karar verilmiştir” denilirken, ISUBU’nün açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; “Kar yağışının gece boyunca sürme ihtimaline karşı, meydana gelebilecek ulaşım aksamalarından dolayı, öğrenci ve personelimizin mağdur olmaması için; 07 Ocak Salı günü merkezdeki okullarımızda bütün sınavların 1 saat ertelenerek yapılmasına karar verilmiştir. İlçe okulları için ise gerekli görülen düzenlemeler, İlçede bulunan okullarımız ve idari birimler tarafından belirlenecektir”.
Kentteki 2 üniversitede, ulaşımdaki aksamalara karşı dünkü sınavlar da bir buçuk saat ertelemeli olarak gerçekleştirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.