YURT GENELİ YARINDAN İTİBAREN YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNE GİRECEK

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 27.10.2020 - 15:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YURT GENELİ YARINDAN İTİBAREN YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNE GİRECEK

Yurt genelinde yarından itibaren yağışlı havalar etkili olacak...
Türkiye, yarından itibaren yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek, sıcaklıklar batı bölgelerden başlayarak düşecek.   Hafta sonu ise söz konusu yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olması bekleniyor.   HAFTA SONU BALKANLARDAN YENİ BİR SERİN VE YAĞIŞLI HAVA DALGASI GELİYOR Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemiyle birlikte yurdun batı kesimleri yağışlı havanın etkisini hissedecek.   Sağanak ve gök gürültülü sağanakların, yarın öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.   Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte batı bölgelerden başlayarak azalacağı ve yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.    
Yurt genelinde yarından itibaren yağışlı havalar etkili olacak...

Türkiye, yarından itibaren yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek, sıcaklıklar batı bölgelerden başlayarak düşecek.

 

Hafta sonu ise söz konusu yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

 

HAFTA SONU BALKANLARDAN YENİ BİR SERİN VE YAĞIŞLI HAVA DALGASI GELİYOR

Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemiyle birlikte yurdun batı kesimleri yağışlı havanın etkisini hissedecek.

 

Sağanak ve gök gürültülü sağanakların, yarın öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

 

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte batı bölgelerden başlayarak azalacağı ve yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.